Cultura 15/08/2013

Ferran Mascarell: L'Ermitage de Barcelona treballa per tenir una "molt bona col·leció"

El conseller de Cultura afirma que els promotors de la seu del museu rus a la ciutat segueixen treballant i que les negociacions amb l'Ajuntament i el Port van per bon camí

Efe
2 min

BarcelonaEl conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha assegurat que els promotors de la seu del Museu de l'Ermitage a Barcelona segueixen treballant "en la configuració d'una molt bona col·lecció", encara que la plasmació del projecte dependrà de l'avanç de les negociacions i del ritme que li imprimeixin els inversors.

La instal·lació d'aquesta seu, impulsada per inversors privats, va ser anunciada per la Generalitat al novembre a Moscou, després d'una reunió entre la viceministra russa de Cultura, Alla Manílova, i una delegació catalana encapçalada pel president de la Generalitat, Artur Mas, i després de la firma d'un "protocol d'intencions" amb el director de l'Ermitage per part del propi Mascarell.

Aquesta nova seu, que promou l'empresa Barcelona Cultura Development SL., se situaria a la zona de la nova bocana del port de Barcelona, en concret entre l'Hotel W i el moll oest, i presentaria exposicions amb fons procedents del Museu de Sant Petersburg.

En declaracions a EFE, el conseller ha assegurat que la iniciativa no està paralitzada i que per contra el grup promotor "està treballant en la configuració d'una bona col·lecció, volen que sigui molt bona", i també "en un projecte de gestió que ens permeti tenir la garantia que això tindrà continuïtat i serà sòlid".

Respecte a la poca informació pública que transcendeix sobre aquest projecte, Mascarell indica que és una iniciativa privada que va avançant al ritme que marquen els inversors i de les negociacions en curs. "L'Ajuntament de Barcelona s'ha vist amb aquestes persones, estan treballant amb el Port i amb nosaltres", per anar configurant l'espai museístic, apunta el conseller.

"Estem veient que les negociacions evolucionen i bé, a ningú se li pot posar una pistola al pit per dir-li: vostè ha d'anar de pressa", indica Mascarell. "Sé que ells tenen un calendari, un esquema força interessant i fins i tot podria mostrar papers, però el dia que ells creguin, ja ho faran, perquè això és un projecte privat", conclou el conseller de Cultura.

stats