Publicitat
Publicitat

Fas 6 anys el 2016? Rebràs un regal de 13 euros per gastar en un llibre

Els 83.314 nens catalans que fan 6 anys aquest 2016 entraran a la campanya del Pla de Foment de la Lectura

Un total de 83.314 nens catalans que aquest 2016 compleixen 6 anys rebran a casa un val de 13 euros per gastar en una de les 180 llibreries, amb 233 punts de venda, associades al Gremi de Llibreters de Catalunya. La vocació del pla és estimular els hàbits de lectura i animar els nens a començar la seva biblioteca particular i "endinsar-se en les llibreries, si és que no en tenen l'hàbit", i alhora reforçar la venda de llibres infantils. 

El programa arrencarà aquest novembre i es mantindrà d'ara endavant: els beneficiats rebran una carta amb una targeta de felicitació i el val, que tindran un mes per canviar pel llibre de literatura infantil que desitgin.

Aquesta mesura, que el 2016 tindrà assignat un pressupost de 360.000 euros, s'inscriu en el Pla de Foment de la Lectura de la Generalitat i està promoguda per les conselleries de Presidència, Cultura i Ensenyament, a més del Gremi de Llibreters i el d'Editors, l'Idescat i la CCMA.

Més biblioteques
En el mateix acte, el conseller de Cultura, Santi Vila, ha anunciat que quan s'aprovi el pressupost el Govern anunciarà un pla d'impuls de noves biblioteques per donar suport i completar el mapa de biblioteques a Catalunya, amb una dotació de 4 milions d'euros.

Aquesta quantitat es repartirà entre una vintena de projectes de noves biblioteques que ja estaven en curs gràcies a la iniciativa de municipis que els havien iniciat pel seu compte, així com entre una vintena més de projectes d'altres zones que no tenien pressupost, entre d'altres.

Una altra mesura anunciada pel conseller Vila serà l'aprovació d'una partida de 200.000 euros perquè les biblioteques renovin els fons, de manera que podran tornar a comprar títols; alhora, Vila ha anunciat la imminent presentació d'una campanya de llibreries de referència amb segell de qualitat.

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF