Família, què podem fer?

Dissabte, 15 de febrer

‘Jazzejant amb xiquets’. La plaça de París de Palma serà l’escenari d’aquest concert interactiu per a nins i nines de fins a 12 anys. Plaer, irritació, alegria, excitació, relax, energia... La música és capaç de generar un ampli ventall de sensacions. En aquest cas, els infants s’acostaran a través de l’oïda, el joc i l’experimentació a diferents ritmes com el jazz, el swing, el reggae, la salsa o la bossa nova. Serà a les 12 h.

‘De quin color és un petó?’. La companyia Escola líquid Dansa i Escena Nacional Andorrana porten a l’Auditori d’ Alcúdia un espectacle basat en l’obra de Rocío Bonilla, dirigit a infants de 3 a 6 anys i seleccionat per la Xarxa Alcover. A Minimoli li encanta pintar mil coses, però mai no ha pintat un petó. De quin color deu ser? La funció és a les 18 h i el preu de l’entrada anticipada és de 8 euros, 10 euros a taquilla.

‘La Sireneta, el musical’. La Sireneta és una jove que viu amb el seu pare, Neptú, les seves germanes sirenes i els seus amics al fons de la mar. Quan fa 15 anys, puja a la superfície per veure el món exterior i s’enamora del príncep Cristian. A partir d’aquest moment, viurà tota una aventura per intentar aconseguir que el seu amor sigui correspost. Rafel Brunet dirigeix aquesta versió del clàssic que es podrà veure a Sa Màniga de Cala Millor a les 18 h. L’entrada costa 12 euros.

‘Quina ventada fa avui’. Taller i contacontes amb Lego a càrrec de Robotix. Serà a partir de les 11 h a la Biblioteca del Molinar de Palma.

‘Carnestoltes’. Contacontes a càrrec de Teatrèmol per a infants a partir de cinc anys. Fa molts d’anys hi havia dos mons: el món de la terra, on vivien totes les persones, i el món de la fantasia, on vivia el rei Carnestoltes. Aquest sempre feia el que volia i tot era possible, però estava sol i va decidir anar a visitar els homes i dones per jugar amb ells. Però el que no sabia era que estaven molt ocupats per jugar amb ell. Serà a les 11.30 h a la llibreria Baobab de Palma. L’entrada val 5 euros.

‘Ximpum’. Espectacle inspirat en la poesia escènica de Joan Brossa que acosta als més petits el món dels clowns, la màgia del circ, els arlequins, els titelles i l’imaginari de les lletres brossianes amb una música original. A les 18 h al teatre Sans de Palma. 5 €.

‘Els invents bojos del senyor Manetes’. Selecció de curtmetratges per a tota la família sobre el senyor Manetes, un inventor genial i sonat que viu aventures rocambolesques. Entre les troballes hi ha un mètode revolucionari d’empelt per desfer-se dels ratolins. Un educador en donarà les claus bàsiques per interpretar-la. Serà a les 18 h al CaixaFòrum de Palma. 5 euros amb un 50% de descompte per als clients de CaixaBank. Recomanat per a nins i nines de més des 6 anys.

2a Fira de la Ciència i de la Tècnica. Al recinte firal de Maó l’alumnat de 1r i 2n d’ESO dels instituts de Menorca podran veure les activitats que han preparat altres companys relacionades amb el món de la ciència i la tecnologia. De les 9.30 h a 13 h les es farà la jornada de portes obertes. Gratuït.

Diumenge, 16 de febrer

‘Aladdín, el musical’. Aladdín és un lladre que s’enamora de la filla del sultà, la princesa Jasmine. Per conquistar-la, haurà d’entrar en una cova enmig del desert i aconseguir la llàntia del geni. La Sala Dante de Palma ofereix l’adaptació d’aquest conte a les 18 h. L’entrada té un preu de 12 euros per als adults i de 10 euros per als infants.

‘Mira Miró’. Espectacle a càrrec de la companyia Baal que es representa a la localitat menorquina de Sant Lluís. L’obra, per als més petits, s’emmarca en una selecció de l’obra gràfica de Joan Miró. Els vius colors, les formes geomètriques i l’aparent “totipotència” de les “figures i personatges” estimulen la fantasia, deixant entreveure que tot és possible. De manera màgica les pintures adquireixen vida i ens transporten a un univers imaginari. A la sala Albert Camus a les 18 h. Preu de l’entrada: de 3 a 5 euros.

‘Abominable’. Sessió de cinema infantil a l’Auditori de Ferreries d’aquesta pel·lícula sobre Yi, una adolescent més a l’enorme ciutat de Xangai. La jova un dia troba un jove ieti al terrat del seu edifici. La suposadament ‘abominable’ criatura, que s’ha escapat del laboratori on estava tancada, és cercada per tota la ciutat. Recomanat per a nins i nines de més de sis anys. La projecció serà a les 17.30 h. 4 euros.

Dilluns, 17 de febrer

‘Forjant el futur’. Exposició a l’Escola d’Art d’ Eivissa. Es tracta d’una mostra d’una vintena de treballs creats pels tres alumnes que actualment cursen aquest curs de forja. Els alumnes participants han emprat materials com el ferro i el carbó i algunes de les tècniques que han usat han estat la forja en calent, el gravat, la talla i la soldadura. Es pot visitar de dilluns a divendres de 8 h a 15 h. Gratuït.

Dimarts, 18 de febrer

Contes amb plastilina. La llibreria Baobab de Palma ofereix un taller per als més petitons de la casa -a partir de 2 anys-, que gaudiran dels contes jugant amb plastilina. L’activitat comença a les 18 h i costa 5 euros. Es pot reservar telefonant al 971727949.

Dijous, 20 de febrer

‘De què fa gust la lluna?’. Taller i contacontes amb Robotix per a infants d’entre 3 i 7 anys acompanyats per un adult. Els tallers contacontes de Lego són una innovadora i divertida combinació de contes amb peces de Lego per a infants en què, a partir d’un tema, un personatge, un guió o un llibre, aprenen a construir i compartir una història vinculada a qualsevol temàtica que els serveix d’inspiració. Es durà a terme a les 18 hores a la biblioteca Joan Alcover de Palma.

Divendres, 21 de febrer

Jocs de taula. Els menuts podran gaudir d’una sessió d’una hora de jocs de taula a Lila i els Contes, a Palma, a les 17 h. Els jocs estan adaptats a les diferents edats dels nins. Però, alerta, cal reservar plaça per poder participar-hi. Ho podeu fer al 971513976.

Festa de Carnestoltes. La llibreria Baobab de Palma celebra el Carnestoltes amb un concert de Fran Martín, que acostarà a tota la família temes emblemàtics de la dècada dels 80. L’activitat comença a les 17.30 hores i el preu és de 5 euros.

‘Quin temps farà demà?’. Taller per interpretar el món dels fenòmens atmosfèrics que ens envolten recomanat per a infants de més de 8 anys. S’hi respondran preguntes com: què són les altes i les baixes pressions? Com varia la incidència dels rajos solars en funció de l’estació de l’any? Com es formen els niguls? També es parlarà de l’estudi i la previsió del temps meteorològic i de com es recullen les dades sobre algunes variables meteorològiques com la temperatura o la insolació. L’activitat serà a les 18 h al CaixaFòrum de Palma. 4 euros, amb un 50% de descompte per als clients de CaixaBank.

agendacriatures@arabalears.cat

Vols promocionar

el teu esdeveniment a

l’agenda del Criatures?

agendacriatures@arabalears.cat

Aquest és el correu per

a les activitats dels

més petits

EDICIÓ PAPER 30/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF