Família, què podem fer?

Dissabte, 07 de desembre

‘Núvols amb nadons’. A l ’Auditori d’Alcúdia, en tres diferents sessions, a les 16.30 h, a les 17.30 h i a les 18.30 h, es fa aquest espectacle participatiu en què la interacció amb el públic és constant a través de diferents tècniques del llenguatge de percussió i d’instruments que facilita la companyia.   Mitjançant el text, textures visuals i sonores i molta percussió en directe, es descriu un món de niguls, trons, pluja i terra. Un espectacle sonor i amb una gran força visual on l’estètica dels niguls es combina amb la infinitat de formes sonores que pot prendre l’aigua. Durada: 35 minuts. Espectacle recomanat per a infants de 0 a 3 anys. Preu: 8 euros.

Barridiades. A partir de les 10.30 h al carrer de Josep Maria Llompart, a la barriada del Rafal Vell. La jornada inclour à una à mplia oferta d activitats esportives, com ara voleibol, tennis, cotxes  de pedals, hoquei, b à dminton, b à squet, futbet, psicomotricitat, atletisme, futv ò lei, petanca, escacs, i altres esports adaptats com v ò lei i bitlles. Els nins i nines tamb é podran gaudir d un circuit de bicicletes d educaci ó vi à ria amb la participaci ó de la Policia Local. Activitat gratu ï ta.

X Cursa Eivissa Patrimoni de la Humanitat. Tres diferents curses adaptades a totes les categories, totes amb el mateix punt de sortida: el port d’Eivissa. La primera cursa, per a les categories benjamí, aleví i especial, té 600 metres de recorregut i comença a les 16.30 h; la segona cursa, de les categories infantil i cadet, amb un recorregut de 1.000 metres, està prevista per a les 16.45 h, i la tercera cursa, per a la resta de les categories, amb un recorregut de 10.000 metres, sortirà a les 17 h. El circuit passa per Dalt Vila, la Marina, l’avinguda de Santa Eulària i el passeig Marítim. Gratuït.

‘Aladdín’. Al Centre Cultural Can Ventosa, dissabte 7 a les 17 h i a les 20 h i diumenge 8 de desembre a les 17 h, es pot veure l’espectacle d’’ Aladdín’, sobre un jove enginyós que somia casar-se amb la bella filla del sultà. El protagonista entrarà en una cova per aconseguir la llàntia màgica que conté el geni, que serà l'encarregat de concedir-li tots els desitjos. Preu: 18 euros els adults i 16 euros els infants.

‘Salat de circo y artes escénicas’. A Menorca, a la sala polivalent del Canal Salat de Ciutadella, a les 11.30 h, tindrà lloc un espectable per a tota la família. Es duran a terme activitats com un conte de Nadal en l'aire, un ‘ photocall’ de circ i un arbre dels desitjos a càrrec de S’Espai de Circ. Preu: 3 euros.

XVI Fira de Nadal. A la plaça d’Espanya de Ferreries a les 11 h actuarà la banda juvenil de l’Ateneu Musical de Ferreries; a les 11.15 h es farà un taller de decoració a càrrec d’Arts, i a les 13 h, un tast solidari amb Càritas. A l’horabaixa, a les 17 h, la Senyora García contarà tres contes sobre la màgia del Nadal; a les 17.15 h es farà un taller de perfums naturals d'hivern a càrrec de Carolina Carreras; a les 18 h hi haurà un taller de creació de pessebres a càrrec de l'associació Coala. Finalment, i a les 19.30 h hi haurà l'actuació musical de la Back Yaad Band. Gratuït.

Fira de Nadal a Maó. La ciutat de Maó inaugura la seva fira nadalenca. A la plaça de la Constitució de Maó hi haurà les parades dedicades a menjar, flors, plantes i productes de Nadal. A la plaça de Colom s’hi podran trobar els expositors amb articles i productes de les entitats socials. A l’Arravaleta hi haurà parades de regals i gastronomia, i a la plaça Reial, els expositors dedicats a les antiguitats. Al carrer de les Moreres hi haurà parades d'artesania i regals nadalencs i a la plaça del Carme, els cavallets ecològics. L’horari previst és de les 10 a les 20 h. Gratuït.

Jazz en directe. Concert per a tota la fam í lia. A la llibreria Baobab de Palma, a les 18 h, concert de m ú sica en directe de Diver Sax Team amb el saxofonista V í ctor Jimenez. Preu: 5 euros per nin.

Diumenge, 08 de desembre

Batucada. Al Mercadal, a la pla ç a del Pare Camps a les 12.30 h tindr à lloc el taller de batucada adre ç ats a nins i nines a partir de deu anys. El taller finalitzar à amb l actuaci ó de la batucada Es Mercadal Batumba. Gratu ï t.

Encesa dels llums de Nadal i actuaci ó . A Fornells, a la pla ç a de l Esgl é sia a les 18 h, es farà l encesa dels llums de Nadal i l’actuació del grup de petits m ú sics i dels pares de l Escola Municipal de M ú sica i Dansa del Mercadal. Gratu ï t.

Dàmaris Gelabert en concert. Al teatre Principal a les 17 h, la cantant, pedagoga i musicoterapeuta Dàmaris Gelabert oferirà el seu concert. El seu canal de YouTube ja acumula més de 73.000 subscriptors. D’ençà del seu debut, ha escrit més de 150 cançons, la majoria editades en 16 discos. Els videoclips ‘ Bon dia’, ‘ Els dies de la setmana’ i ‘ Qui soc jo’ ja han superat les 10.000.000 visualitzacions. L'experiència d'aquest concert ens dona la oportunitat de viure els efectes positius de cantar junts, ens fa feliços, ens ajuda a aprendre, a créixer, ens uneix, ens fa viure emocions i, sobretot, suposa un moment únic per reforçar els vincles afectius. Preu: de 8 a 12 euros.

Dimarts, 10 de desembre  

Una bruixa? . Contaconte a c à rrec de F à tima Anglada i Paola Cibin que es dur à a terme a dos municipis de Menorca: es Migjorn, a l escola infantil Xibit a les 17 h, i es Mercadal, a l escola infantil Arc de Sant Mart í a les 18.30 h. Gratu ï t.

‘Conte de Nadal’ de Charles Dickens. A la sala de lectura de Fornells, a les 18 h. É s la hist ò ria d Ebenezer Scrooge, un vell avarici ó s que t é esclavitzat el seu treballador, un jove pobre i de bon cor. La nit de Nadal rep la visita de tres fantasmes. Espantat per les visions, Scrooge decideix canviar de car à cter, ajuda la fam í lia del treballador i recupera l'esperit del Nadal. Aquest conte de Charles Dickens tamb é es podr à veure de manera gratu ï ta dimecres 11 a la biblioteca d Alaior a les 18.30 h, dia 12 a les 18 h a la biblioteca de Ferreries i dia 13 a la del Mercadal a les 18 h. Gratu ï t.

Dijous, 12 de desembre

‘El vestit nou de l emperador’. A la Biblioteca Joan Alcover de Palma, de les 18 a les 19 h, tindr à lloc aquesta activitat de contacontes basada en la hist ò ria ‘ El vestit nou de l’emperador’, que ens ensenya la import à ncia de dir la veritat i com, a vegades, la por del que diran els altres ens pot dur a modificar la nostra percepci ó de la realitat. Tamb é ens parla de l'obligaci ó que tenen els poderosos de preocupar-se per les persones que en depenen. El narrador ser à el pallasso Andreu. Adre ç at a nins i nines a partir de 3 anys, que han d anar acompanyats per un adult. Gratu ï t.

Divendres 13 de desembre

‘La lletreria’. Al CaixaF o rum de Palma de 17 a 20 h tindr à lloc aquest taller, que mostra com una lletra é s un s í mbol que representa un so o fonema. Es tracta d'un s í mbol abstracte, que nom é s podem recon è ixer quan l'aprenem i l'interioritzam. Cada una de les lletres del nostre alfabet t é una forma determinada amb un esquelet que la fa ú nica i alhora ens la fa recognoscible i familiar. Un taller familiar, dedicat completament a aquests s í mbols, per crear amb tot tipus de materials i suports les teves pr ò pies tipografies. Activitat gratu ï ta.

EDICIÓ PAPER 30/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF