Família, què podem fer?

Dissabte, 19 d'octubre

El jardí Màgic 2019. Cada dos dissabtes a les 11 h al jardí del Centre Cultural la Misericòrdia de Palma es representa un espectacle familiar. És el torn del musical 'El llibre de la selva', de Rudyard Kipling i que té com a protagonista Mowgli. Els autors del musical són Josué Guash i Enric Garcia. De franc.

FIET. Fira de teatre infantil i juvenil de les Illes Balears de Vilafranca. A les 11.15 h i a les 17.15 h a la plaça dels centenaris, s'estrena a Balears l'espectacle de circ 'Teia' de Júlia Farrero, un escenari en construcció on tot es transforma. A les 20.00 h i a les 22.00 h a Ca les Monges, estrena absoluta de 'Màquina gramòptica universal', d'Adrià Martí i Jaume Catany, un espectacle en què Marino Marini presenten el seu cofre misteriós. A la mateixa hora, a Es Cremat, teatre de titelles sobre la mort d'un ésser estimat amb 'On és quan ja no hi és?', de Jorge Navarro. El preu és 8,79 € per obra. Hi ha abonament familiar de 60 euros per 10 espectacles.

Visita en família. Imaginar els colors. A les 11.30 hores al CaixaFòrum de Palma i de la mà d'un mediador es fa un recorregut per l'obra del pintor Hermen Anglada-Camarasa per veure com als temes de l'artista es pot analitzar la llum i els efectes que té sobre les coses. El preu són 4 euros i els clients de la Caixa hi tenen un 50% de descompte.

'Aladdin, el musical'. El conte està basat en una de les faules de 'Les mil i una nits', que explica la història d'un jove lladre que ha d'entrar en una cova on hi ha una llàntia màgica amb un geni dins. Es pot veure a la Sala Dante de Palma a les 18 h. El preu de l'entrada són 12 euros adults i 10 euros infants.

Barridiades. Les jornades inclouen activitats com voleibol, tennis, cotxes de pedals, hoquei, bàdminton, bàsquet, futbol sala, circuit de psicomotricitat, atletisme, futvòlei, 'slackline', petanca, escacs i altres esports adaptats com vòlei, bitlles i 'goalball', esport paralímpic creat per a persones amb discapacitat visual que es basa en el sentit auditiu i la capacitat d'orientació dels participants. Se'n podrà gaudir a la plaça de Miquel Riera i Perelló de la barriada de la Indioteria de Palma. És de franc.

Diumenge, 20 d'octubre

'Mites en criança, somni i alimentació'. Conferència del pediatre i escriptor de 'best-sellers' Carlos González. L'esdeveniment és per a adults i hi poden anar acompanyats d'infants. Serà a les 11 h al Trui Teatre de Palma. Els nins i nines menors de tres anys hi podran entrar sense pagar entrada. El preu són 14 euros.

FIET. La companyia de teatre La pera llimonera representa al poliesportiu de Vilafranca a les 10.30 h i a les 20.00 h 'Baobab. Un arbre, un bolet i un esquirol', una obra de Sergi Casanovas, Toni Albà i Pere Romagosa. L'espectacle ha estat guardonat enguany amb el premi millor espectacle a la Mostra d'Igualada, el premi Xarxa Alcover. És l'espectacle de cloenda de la fira i és recomanat per a més 6 anys. A les 11.15 h i a les 16.15 h, s'hi pot veure el teatre físic amb clowns i porters acrobàtics de la companyia Lady, Frank & Stein De Cia, un espectacle en què l'humor i les acrobàcies faran riure tota la família. Va rebre els anys 2015 i 2016 el premi del públic als escenaris de Sevilla i l'any 2016 la Beca Creació Testimoni Escènic. El preu és de 8,79 € per obra. Hi ha abonament familiar de 60 euros per 10 espectacles.

Júnior Aquatló Challenge. La Platja de Palmira de Peguera acull a les 9 hores aquesta prova esportiva. La inscripció és gratuïta i les edats són de 7 a 17 anys. Les distàncies que recorreran van dels 50 metres els més petits als 2.000 els més grans.

'Neu i els arbres màgics'. Educaficine és una activitat organitzada per Drac Màgic i els quatre relats que componen aquest film s'inicien amb 'Tigres en fila índia', protagonitzada per un nin molt mandrós que, amb el seu enginy, posarà les feres a la seva mercè. En 'El petit brot' es conta la història d'una nina i la seva tela màgica. 'One, two, tree' narra les aventures d'un arbre que un bon dia es posa a caminar. Finalment, a 'Neu' uns nins que van d'excursió queden immobilitzats per una sobtada tempesta de neu i Filemó descobrirà que una família d'esquimals s'ha instal·lat prop de la seva casa. La sessió és a les 12.05 h a la sala 1 d'Ocimax de Palma i el preu és de 3 euros.

Taller de plastilina. Activitat basada en els llibres d''Isadora Moon filla d'una fada i un vampir' i està adreçat infants de 3 a 14 anys. Es durà a terme a la llibreria Baobab de Palma. El preu és de 5 euros.

Dimarts, 22 d'octubre

XXI FAI Campionat d'Europa de Globus Aerostàtic. Més de 100 globus, 85 equips i 600 participants de més de 25 nacionalitats diferents. La inauguració tindrà lloc a les 17.45 h i es pot veure des del restaurant Es Cruce. El campionat té lloc del 22 al 27 d'octubre, amb activitats diàries de les 7.30 hores fa les 10 hores i de les 17.00 h a les 18.45 h i els millors llocs per veure els globus són Manacor, el bar restaurant Es Cruce de Vilafranca de Bonany i el Balloon Airport Mallorca Balloons, a prop de Manacor. De franc.

Dijous 24 d'octubre

Amb motiu de les activitats del Dia de les dones escriptores, a les 19 hores es presenta el llibre 'El tigre y la tormenta-bushido', de l'escriptora Irene j. Garcia, a l'Espai Jove Llevant de Palma.

Divendres, 25 d'octubre

Joc de pistes. Anglada-Camarasa. Revisió pictòrica de la col·lecció d'Hermen Anglada-Camarasa. A través de petites activitats d'observació, de deducció i de dibuix, es podrà conèixer l'obra del pintor del Port de Pollença. Activitat recomanada per a famílies amb infants a partir de vuit anys. Dies laborables de 10 a 20 h al CaixaFòrum. Aquesta activitat és gratuïta.

Tarda del conte. A les 18.30 h a la sala Caganius de la Biblioteca municipal d'Eivissa, lectura i
interpretació de contes amb la professora de literatura i escriptora Milagros Pierna.

Visita teatralitzada al Museu de Menorca. Un espectacle per a tots els públics ple de diversió, humor i rigor històric per poder conèixer d'una manera diferent la història de Menorca. Per a tots els públics a les 20 h. De franc.

'Momo'. La companyia de teatre Anna Roca posa en escena aquest espectacle familiar en què la protagonista és Momo, una nina que posseeix la meravellosa qualitat de saber escoltar els altres. Al Teatre d'Artà a les 20.30 h. El preu de l'entrada per als menors de 12 anys és de 6 euros i per al públic en general de 8.

Jocs als parcs i places. Activitats obertes a tota la família de 16.30 a 18.30 hores a la plaça Blai Bonet, a l'Arenal. L'activitat és organitzada per Espiral, entitat social que té com a objectiu principal dotar de recursos aquells infants que, per qüestions familiars, no poden accedir-hi.

EDICIÓ PAPER 23/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF