Família, què podem fer?

Dissabte, 12 d’octubre

‘Océano’. MAX Teatro interpreta Océano a l’ Auditòrium de Palma (avinguda de Gabriel Roca, 18) els dies 12 i 13 d’octubre a les 17.30 h. El musical explica com, a l’inici dels temps, un semideu va robar el cor de la deessa de la creació per poder fer servir el seu poder com volgués. Això va fer despertar monstres i criatures per obtenir el cor i fer el mal. Uns 1.000 anys després la destrucció arriba a l’illa de Motunui, on estan quedant sense peixos ni cocos. Però l’oceà ha escollit la filla del cap del poblat per tornar el cor a la deessa de la creació i restablir l’ordre al món. El preu de l’entrada és de 20 euros.

‘Descobreix el teu superpoder’. El centre comercial Porto Pi (avinguda de Gabriel Roca, 54, Palma), ofereix a l’espai Peque Pi un taller de matemàtiques, de les 11.30 h a 12.30 h, seguit de l’activitat Descobreix el teu superpoder, fins a les 13.30 h. A més, hi ha ludoteca de les 17.30 a 19.30 h. Totes les activitats són gratuïtes.

Visites dramatitzades a Dalt Vila. Cada dissabte a les 21 h al Portal de les Taules d’Eivissa, un passeig pel centre històric de la ciutat per conèixer com es vivia durant la construcció de la fortificació renaixentista i entendre com era la societat de l’època. Inscripcions al telèfon 971 399 232 o enviant un correu electrònic a informacioturistica@eivissa.es. Preus: adults, 10 euros; nins de 7 a 16 anys, 5 euros; residents a Eivissa, 50% de descompte.

Diumenge, 13 d’octubre

EnCanto. CantaJocs compleix 15 anys i ho celebra amb una nova gira que arriba a Trui Teatre (Son Rapinya, 29. Palma). El grup EnCanto actuarà a les 12 h i a les 17 h acompanyat de Coco, Pepe i Buby, juntament amb altres personatges. Super Éxitos és un espectacle en què es reafirmen els valors de la col·laboració, la feina en equip, l’empatia i la importància de respectar els altres. Entrades a partir de 14 euros.

‘On és quan ja no hi és?’. Aquesta peça teatral s’enfronta a un tema delicat, especialment per als més petits de la casa: la mort d’un ésser estimat. El teatre Principal (carrer de la Riera, 2. Palma) acollirà aquesta obra de Tolo Ferrà i Jorge Lemus a les 12 h. Durant els 60 minuts d’espectacle, els actors ofereixen dos camins diferents per explicar la desaparició de les persones estimades: la vellesa, la qual dona pistes per saber dir adeu, i la infantesa, que aporta una visió màgica plena d’imaginació per comprendre qualsevol cosa. El preu de l’entrada és de 8 euros.

Fira de Llucmajor. Amb motiu de la darrera fira llucmajorera, el municipi ha organitzat una mostra de ramaderia i maquinària agrícola. Serà a partir de les 9 h al recinte firal. Els cans en seran els grans protagonistes. A l’esdeveniment s’hi podran trobar ara cans de bestiar, raters mallorquins, pastors mallorquins, cans de bestiar i cans de bou, entre d’altres. També hi haurà una exposició d’ovella mallorquina blanca i cabra mallorquina. La jornada conclourà amb una tornada dels cavalls a Llucmajor en un espectacle eqüestre nocturn.

Bombolles gegants. Hadalana oferirà un espectacle de bombolles gegants, amb taller inclòs, a les 18 h. L’activitat tindrà lloc a la plaça d’Espanya de Ferreries i és gratuïta.

Dimarts, 15 d’octubre

‘Tutankhamon. Imatges d’un tresor sota el desert egipci’. Exposició a Can Oliver (Anuncivay, 2. Maó), en horari d’obertura, fins al 27 d’octubre. Un viatge fotogràfic per descobrir alguns dels secrets més ben guardats del misteri del faraó egipci. Entrada gratuïta.

Dansa hawaiana. El centre Flassaders (carrer de la Ferreria, 10, Palma) inclou dins la seva programació de tardor un taller de la dansa hawaiana kahiko. El taller, ‘Kahiko: interculturalitat i dansa’ està dirigit a infants d’entre 6 i 9 anys i es farà els dimarts de 17.30 h a 18.30 h.

Dimecres, 16 d’octubre

‘Els bunyols de les verges’. La Biblioteca de Sencelles (carrer d’Antoni J. Llabrés Mudoy, 16) acollirà Conte Contat, que interpretarà el contacontes Els bunyols de les verges, pensat per a infants a partir de 3 anys. Serà a les 17.30 h i l’accés és gratuït.

‘Tintín’. La biblioteca Can Sales (plaça de la Porta de Santa Catalina, 24. Palma) mostra durant el mes d’octubre una exposició sobre Tintín per celebrar el 90è aniversari. L’horari és de 8.30 h a 20.30 h i l’entrada és gratuïta.

Contacontes. La biblioteca Cala de Bou (carrer del Caló,127. Sant Josep de sa Talaia) ofereix un contacontes i un taller de sal a les 18 h. L’activitat està pensada per a infants d’entre 6 i 12 anys i requereix l’acompanyament d’una persona adulta.

Dijous, 17 d’octubre

‘Agatha Christie i Jane Austen’. L’Ajuntament de Palma commemora el Dia de les dones escriptores amb un taller on s’explicarà la història de Jane Austen i Agatha Christie, autores importantíssimes dins el món de la literatura. Serà de 17.30 h a 18.30 hores a la Biblioteca de Son Sardina (camí de Passatemps, 123. Palma). L’activitat és gratuïta.

Fira FIET. La XVII Fira de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears (FIET) arriba a Vilafranca, on s’estrenarà l’espectacle de teatre contemporani Gazoline, de Jordi Casanovas. Serà a les 19.15 hores al poliesportiu de Vilafranca (carrer de Sant Sebastià, s/n). Cal inscriure-s’hi a les oficines municipals de la Casa de la Vila. L’entrada costa 9 euros.

Divendres, 18 d’octubre

‘Contant Tirant’. La companyia Ferreret Teatre ofereix un espectacle familiar a partir de l’adaptació de llibre Tirant lo Blanc, de Joanot Martorell, a les 20 h al Saló Parroquial de Vilafranca. Per primera vegada, el públic podrà sentir la història contada per Carmesina, la donzella de la qual s’enamora el cavaller Tirant. L’espectacle està recomanat per a infants a partir de 6 anys. Entrada: 9 euros.

‘Fems mutant’. Ben inspeccionat, el contingut d’un poal de fems pot ser una magnífica font d’informació i, al mateix temps, de creativitat. Els residus parlen de persones i de la seva vida, en un món en què tot allò que compram sol acabar convertit en fems. Aquest taller pretén conscienciar els infants de la problemàtica dels residus que generen les persones. Els participants hauran de dur objectes no orgànics dels quals ja no facin ús, com ara juguetes, peluixos o altres elements que serveixin per crear-ne de nous. L’activitat serà a CaixaFòrum (plaça de Weyler, 3, Palma) a les 18 h i la inscripció costa 4 euros.

Família i lectura. La xarxa de biblioteques de Menorca organitza dues trobades grupals amb les quals conviden les famílies a practicar la lectura de manera conjunta. La Biblioteca de Sant Lluís (carrer de Sant Jacint, 34) ofereix aquesta activitat amb la participació de Raquel de Manuel, com també la del Castell, amb Fàtima Anglada. Ambdues activitats seran a partir de les 17 hores.

agendacriatures@arabalears.cat

Vols promocionar

el teu esdeveniment a

l’agenda del Criatures?

agendacriatures@arabalears.cat

Aquest és el correu per

a les activitats dels

més petits

EDICIÓ PAPER 30/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF