Família, què podem fer?

Dissabte, 28 de setembre

Desfilada de carrosses. Les festes del Vermar de Binissalem arriben al seu punt àlgid amb la desfilada, en la qual normalment participen prop d’un centenar de carrosses amb persones de totes les edats vestides amb el tradicional vestit de pagès. A partir de les 17 h. Activitat gratuïta.

Ioga per a famílies. A càrrec de Malena Cardell a Can Lluís a les 17 h. S’hi ha de dur roba còmoda i una màrfega. Dins el programa d’activitats de Pina per celebrar Sant Cosme i Sant Damià. Preu: 5 euros per participant.

Festival Cosplay d’Star Wars AACF i Katmandú ‘Proyecto 145’. Una convenció per als seguidors de la ciència-ficció i de la saga Star Wars. Dissabte (12-20 h) i diumenge (10-18 h) a l’ hotel Sol Katmandú (Calvià). Tallers benèfics de llanternes màgiques, espases làser, moc caçafantasmes o caretes de mortífag. Entrada gratuïta. Els tallers costen 6 euros.

Taller ‘Festa de les llanternes’. A les 11 h a la Biblioteca de Búger. S’hi ha de dur: un meló, carabassa, síndria, pebrot o alguna altra fruita, una cullera, un ganivet i una espelma petita. La cinta la repartirà l’organització. A les 20.30 h, concentració de llanternes a la plaça i processó pels carrers del poble. En acabar hi haurà gelat i coca a la plaça.

‘Jocs en construcció’. Imagina que els arquitectes i els constructors no fessin servir els materials que utilitzen habitualment. Sense maons, sense ciment o sense teules, com serien aleshores els edificis? En aquest taller reproduirem alguns dels experiments que es duen a terme avui dia en l’arquitectura més avançada i demostrarem que el pragmatisme no està renyit ni amb la bellesa ni amb la funcionalitat. Estructures que creixen com una xarxa, habitacles contenidors i edificis ampliables i flexibles que es construeixen a partir de peces intercanviables i que, a més, funcionen perfectament! Activitat recomanada per a públic familiar amb infants a partir de 5 anys. D’11 a 14 h i de 16 a 20 h al CaixaFòrum de Palma (plaça de Weyler, 6). Activitat gratuïta.

Visites dramatitzades a Dalt Vila. Cada dissabte a les 21 h al portal de les Taules d’Eivissa. Un passeig pel centre històric de la ciutat per conèixer com s’hi vivia durant la construcció de la fortificació renaixentista i entendre com era la societat de l’època. Preus: adults, 10 euros; nins de 7 a 16 anys, 5 euros; residents a Eivissa, 50% de descompte.

Taller de porcellana freda. A la llibreria Baobab (carrer de Guillem Galmés, 17, Palma) a les 11.30 h. Activitat d’una hora de durada per a nins de 4 a 14 anys. Informació i reserves al telèfon 654922410. Preu: 5 euros.

Sala Màgica. Servei de cangur del cinema Ocimax de Palma per als dissabtes i diumenges. Aquesta setmana el tema que es proposarà als nins és ‘El cor’, aprofitant que dia 29 és el dia mundial dedicat a aquest òrgan vital. Es farà un titella en forma de cor i es comentarà la importància d’aquesta part del cos. De 16 a 20.30 h. És gratuït però cal reservar i dur-hi calcetins. Per a nins a partir de 4 anys.

Fira de les cultures. De 10 a 23 h al parc de la Riera de Palma. Un esdeveniment impulsat per l’Ajuntament de Palma perquè les diferents associacions de residents estrangers puguin compartir la cultura dels seus països d’origen. Gastronomia, dansa, espectacles, música o tallers són algunes de les activitats que es faran durant aquesta jornada, en què participen representants de més d’una quinzena de països. Tota mena d’actuacions de grups folklòrics i tallers per a nins i grans: de pastissos, de dansa, d’instruments i de tatuatges de henna. A les 12 h i a les 17.30 h hi haurà també contes del món. Una bona oportunitat per conèixer més sobre la cultura d’altres indrets del món, iniciar-se al xinès o aprendre a fer bunyols i arepes. Activitat gratuïta.

Festes dels Caixers a Alaior. A les 11.30 h a la plaça del Ramal, espectacle amb Bubble Clown. A les 17.30 h, sortida de l’ajuntament de la cercavila de la Banda de Cornetes i Tambors i la Colla Gegantera d’Alaior. A les 18 h, trobada de la colcada al pla d’en Borràs. A les 18.15 h, entrega de la bandera al caixer fadrí al Club de Jubilats. Posteriorment, la colcada recorrerà els carrers del poble. A les 20 h, jaleo amenitzat per la Banda de Música d’Alaior a la plaça. De franc.

‘Els colors. Un quadre’. Un taller per a infants i joves a partir de 8 anys a la Biblioteca de Son Cladera (carrer de Cala Mitjana, 41, Palma) a les 10.30 h. Activitat gratuïta.

‘Cossiols de tardor’. A les 11 h, activitat per a infants de 4 a 9 anys a la Biblioteca de Son Gotleu de Palma (carrer del Cap Enderrocat, 14). De franc.

Diumenge, 29 de setembre

Trobada de gegants de Cala Millor. A partir de les 10 h al passeig Marítim i a la zona comercial de Cala Millor es farà per primera vegada aquesta trobada per celebrar les Festes del Turista. Els gegants ballaran al parc de la Mar de la localitat. Més tard, continuaran les celebracions i a les 20.30 h hi haurà una cercavila a l’avinguda de Cristòfol Colom a càrrec dels Dimonis de Son Ganxo. A les 21 h hi haurà un correfoc al parc de la Mar i a les 22.30 h, el castell de focs artificials, que es podrà veure a tota la badia. De franc.

‘Frozen, el musical’. Música en directe, amb noves coreografies, nou vestuari i amb més efectes especials, però conservant l’esperit de la història: les aventures de la princesa Ana, Kristof i Olaf perquè la reina Elsa retorni l’estiu! A la Sala Dante de Palma a les 12 h. Entrada: 12 euros els adults, 10 euros els nins.

Dilluns, 30 de setembre

Festa lúdica. Per celebrar la Fira de Llucmajor, els carrers s’ompliran d’activitats. De 10 a 13 h, a la plaça Espanya de Llucmajor, a la plaça Major de l’Arenal i a la plaça de l’Almirall Joan de Borbó de Badies. De franc.

Sant Miquelet. A les 15.30 h a la plaça de Sant Miquel de Calonge, una celebració per als més joves. Hi haurà jocs de fusta per a infants i joves. Veniu i divertiu-vos! Activitat de franc.

‘Diverarqueòlegs’. A la llibreria Baobab (carrer de Guillem Galmés, 17), a Palma, a les 17.30 h. Activitat d’una hora de durada. Informació i reserves al telèfon 654922410. Preu: 5 euros.

‘Llum màgica’. En aquest taller s’esbrinarà com pot ser que de la foscor n’emergeixi una llum plena de colors. Aquesta activitat permetrà descobrir els secrets de la llum negra i estimularà la creativitat en un ambient càlid i acollidor. Plegats es descobrirà un trosset de l’espectre no visible per als ulls. La llum negra, formada per radiació ultraviolada, amb prou feines es veu, però té la propietat de ser absorbida i remesa com a llum visible per substàncies fluorescents naturals o artificials. Això li confereix utilitat en mètodes d’assaig en la indústria o en diagnosis mèdiques. També en l’art, atès que possibilita jugar amb un univers fascinant de colors. Ho vols comprovar? Posa a prova la teva creativitat i deixa’t sorprendre per la màgia d’aquesta llum. A les 17 h al CaixaFòrum de Palma. Preu: 3 euros. 50% de descompte per als clients de CaixaBank.

agendacriatures@arabalears.cat

Vols promocionar

el teu esdeveniment a

l’agenda del Criatures?

agendacriatures@arabalears.cat

Aquest és el correu per

a les activitats dels

més petits

EDICIÓ PAPER 30/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF