Família, què podem fer?

Dissabte, 13 d’abril

‘Dansa Mira Miró’. Espectacle de dansa i videoanimació per als més petits que neix de l’univers de Joan Miró. De manera màgica, les pintures cobren vida i ens transporten a un univers imaginari. Al teatre Xesc Forteza de Palma dissabte 13 a les 18 h i diumenge 14 a les 12 h. El preu per a nins de fins a 2 anys és d’un euro; fins a 16 anys, 6 euros si es compra amb antelació i 8 a taquilla, i per als adults, 8 anticipada i 10 euros a taquilla.

Mostra infantil ‘Històries de Superherois’. El grup Aula Escènica de Palma continua la feina que els alumnes d’Infantil varen iniciar el primer trimestre i ha creat escenes en què posaran en acció els seus particulars superpoders. Sota la direcció de la professora Magdalena Tomàs. L’actuació serà a les 10 h al Teatre Municipal Mar i Terra de Palma i és d’entrada lliure, tot i que les places són limitades.

Millor!, Festival de Teatre Familiar. Després dels grans èxits del 2017 i el 2018, l’Ajuntament de Sant Llorenç, juntament amb Sa Xerxa de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears, organitza novament el Millor! Festival de Teatre Familiar, que omplirà Cala Millor de teatre i d’espectadors els dies 13 i 14 d’abril. Les funcions seran a l’ Auditòrium Sa Màniga i també hi haurà espectacles de carrer i itinerants. Aquest dissabte s’instal·larà una ludoteca al jardí de l’auditori. Espais de joc autònom i no dirigit, on els materials parlen per si mateixos. És una activitat gratuïta. De les 11 h a les 19 h.

Els Caramel·lers de Dalt es Fossar 2019. Els més petits podran anar a agafar caramels dels arbres ‘caramel·lers’ d’Alaior, ubicats Dalt es Fossar, al costat de l’església de Santa Eulàlia. L’activitat comença a les 12 h i és gratuïta.

VI Setmana del Teatre. Del 13 al 21 d’abril a Alaior amb sessions obertes al públic i sessions només per a escolars. La de dissabte és una lectura de l’obra Neró i la dolça Roma a càrrec del seu autor, Jaume Cardona. L’acte, al teatre del centre cultural és obert a tothom i comença a les 19 h.

Festa infantil. L’Ajuntament de Ferreries organitza un seguit d’activitats infantils per passar el dissabte en família. A les 10 h comença la Ruta de Faules, a càrrec d’Illetra, i també un pintacares. Poc després, a les 11 h, hi haurà els contacontes El colom i la formiga, El lleó i la llebre, El cascavell del gat i El lleó i el ratolí. De manera simultània a la plaça d’Espanya, a la plaça de la Constitució, a la plaça de Francesc d’Albranca i a la plaça de Menorca. Totes les activitats són gratuïtes.

Contes de Sant Jordi. La llibreria especialitzada en nins i joves Baobab, a Palma, encalenteix motors amb vista a la celebració de Sant Jordi i organitza un taller de plastilina en què els nins faran una princesa i un cavaller. Activitat pensada per a nins a partir de tres anys. Es poden reservar places. A les 11 h. L’activitat costa 5 euros per infant.

IX Festa de les Matemàtiques. L’SBM-XEIX organitza la Festa de les Matemàtiques, una activitat per a alumnes de 1r i 2n d’ESO oberta a tots els centres de les Illes Balears. L’objectiu principal és aconseguir que els estudiants experimentin les matemàtiques fora de l’aula, s’adonin de la importància que tenen en la vida quotidiana i adquireixin seguretat i confiança en les capacitats pròpies. Es farà una prova individual, una gimcana matemàtica pel poble de Santa Maria, que enguany acull el festival, i un espectacle de Matemàgia a càrrec de Fernando Blasco a les Cases dels Mestres. L’activitat és gratuïta.

Diumenge, 14 d’abril

‘Sueño de una noche de verano’. L’Espai Cultural Can Ventosa d’Eivissa acull la representació Sueño de una noche de verano, una obra que no va de Teseu i Hipòlita sinó que és la història de quatre amants: Hermia, Helena, Lisandro i Demetrio, que, el dia de la seva boda contracten un grup d’aficionats al teatre per fer una obra que pot resultar un vertader desastre... Però el millor és veure en persona l’autèntic desgavell en què s’acaba convertint aquesta comèdia. Es representarà a les 19.30 hores.

‘L’Endrapasomnis’. Teatre al Detall i La Tresca i la Verdesca (Catalunya) presenten l’obra L’Endrapasomnis a l’ Auditòrium Sa Màniga de Cala Millor. Al país de la Bona Son, la princesa Dormissona no pot dormir perquè té malsons. Els seus pares, els reis, rumien, ho consulten amb el coixí, demanen consells a metges, herbolaires i xarlatans però no troben cap remei que guareixi el mal de la petita princesa. Potser l’Endrapasomnis serà la solució… Aquesta història onírica i màgica parla de la por, del valor terapèutic dels contes i de com cercam solucions ben lluny quan la resposta por ser dins nosaltres mateixos. Fou Premi 2014 de la Crítica al millor espectacle infantil. A les 12.30 h. 7 euros.

V Obert d’Escacs Festes de Sant Jordi. Torneig vàlid per ELO (rànquing internacional), per al qual cal estar federat, i torneig de promoció per categories per als més joves. S’entregaran trofeus per categories. Tindrà lloc al Casal Xerinola de Sant Josep de sa Talaia i la inscripció és gratuïta. Per obtenir més informació i per a inscripcions, o bé presencialment al Casal Xerinola o per correu electrònic. L’activitat serà des de les 10.30 h fins a les 13.30 hores.

Dimecres, 17 d’abril

‘Alice’s Adventures in Wonderland’. Alice i la seva germana estan assegudes sota un arbre quan Alice veu un conill blanc que parla i es precipita per un forat. Decideix seguir-lo i es troba en un lloc somiat i inusual: Wonderland! Cercant el conill blanc, coneix Cheshire Cat, un felí juganer que pot aparèixer i desaparèixer, pel consell del qual s’uneix al Mad Hatter per a una festa interminable de te. No obstant això, després que Mad Hatter talli el cabell d’Alice, aquesta s’allunya boja i es troba en un jardí on hi ha una furiosa reina. Succeiran mil aventures abans que Alice descobreixi que havia estat un somni... Serà a l’ Auditòrium de Palma del 17 al 21 d’abril a les 19.30 h. 20 euros.

Dijous, 18 d’abril

‘Shrek, el musical’. Directe des de Broadway i el West End de Londres arriba Shrek, el musical. Ideat per Dreamworks Theatricals i produït per Ilusions Teatre. Està basat en la pel·lícula del 2001 i el llibre de William Steig, que conta la història de l’ogre més carismàtic i famós del cine i la seva aventura per rescatar la princesa Fiona i recuperar la seva llar. Descobrirà que l’amor es pot trobar on menys se l’espera. Aquesta història és un conte diferent i divertit que el converteix en un dels millors musicals de Broadway. Serà a l’Auditòrium de Palma a les 18.30 h del dijous 18 d’abril al dilluns 22.

Taller de pepes. Aquesta activitat de la llibreria infantil i juvenil Baobab de Palma està enfocada a la Setmana Santa i a nins a partir de 4 anys. Es faran pepes amb un material que es diu ‘foami’ i bolles de porexpan a través del modelatge i en forma de caperutxes. Per fer l’activitat cal reservar abans. A les 11 h. Té un cost de 5 euros.

agendacriatures@arabalears.cat

Vols promocionar

el teu esdeveniment a

l’agenda del Criatures?

agendacriatures@arabalears.cat

Aquest és el correu per

a les activitats dels

més petits

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF