Família, què podem fer?

Dissabte, 30 de març

‘La casa disparatada’. L’associació Amics del Brasil contarà un conte tradicional acompanyat de música. Si voleu saber què li passa a Carlitos a la història de La casa disparatada de Vinicius de Moraes veniu sens falta a la Biblioteca de Son Cladera, a Palma, a les 10.30 h. L’activitat és gratuïta.

‘We will rock you’. IMAX Teatre Musical estrena el seu primer workshop de l’any: We will rock you, un musical basat en la famosa producció de Brodway. En un futur apocalíptic en què la música està programada i controlada per la malvada reina Killer Queen i la corporació Globalsoft, uns rebels coneguts com els Bohemis intentaran rescatar la música amb l’ajuda de Galileo Fígaro, l’elegit. És un divertit musical fet íntegrament amb la música de Queen que té lloc a la Sala Dante, a Palma, els dies 30 de març a les 20 hores i 31 de març a les 18 hores. Té un cost de 10 euros l’entrada.

Taller de plastilina. Com ja és habitual, a la llibreria Baobab de Palma fan el taller de plastilina per a menuts a partir de quatre anys. Que els nins juguin amb plastilina té molts beneficis per al seu aprenentatge, ja que es una eina perfecta per fomentar la creativitat. A més, aquesta setmana el taller dona la benvinguda a las primavera. La durada del taller és d’una hora i començarà a les 11 h. Té un cost de 5 euros per nin.

Escola de plastilina. Classes de modelatge i perfeccionament amb plastilina per a nins més grans. La llibreria Baobab de Palma ofereix anar una mica més enllà amb les manualitats amb plastilina i inicia una escola d’una hora de durada que oferirà cada dissabte a partir de les 12.30 hores. Té un cost de 5 euros i s’hi pot reservar plaça per telèfon.

Taller familiar sobre Joan Miró. Preparats per a una immersió dins l’univers de color que més fascinava Joan Miró? En aquest taller s’explora l’entorn de la fundació i es descobriran els misteris que amaga el color blau. Sota el títol La Màgia del Blau es fa un taller dissenyat per l’equip educatiu del centre. Està dirigit a nins de 3 a 6 anys. El projecte té com a fil conductor el color blau que sempre va fascinar Miró i aproparà els participants als escenaris que inspiraren l’artista. Mitjançant l’acció de la llum, es faran sorprenents creacions a través de l’experimentació i l’ús d’un antic i enigmàtic procediment fotogràfic. Els tallers comencen aquest dissabte a la Fundació Pilar i Joan Miró de Palma. És gratuït per als pares i té un cost de 3 euros per als nins. Comença a les 11.15 h i durarà fins a les 13 h.

Taller de pa per a infants. Emmarcat en els actes de la segona edició de la Fira del Pa i del Companatge de Ferreries, es farà un taller gastronòmic pensat perquè els més petits es llepin els dits. Serà a la plaça d’Espanya de Ferreries a les 11.30 h. Gratuït.

Taller de fòssils. Aquesta activitat familiar de visita i taller és una proposta per ordenar les roques i fòssils del Centre de Geologia de Menorca. Cal inscriure-s’hi per correu electrònic. L’accés és gratuït i la sessió comença a les 11 hores.

Concurs de dibuix. En el marc de la 28a edició de la Mostra d’Arts Escèniques Infantils i Juvenils de Capdepera, es farà l’acte inaugural i la cerimònia de lliurament de premis del concurs de dibuix de la localitat. Serà a les 19.30 h al Teatre de Capdepera. S’hi pot assistir gratuïtament.

Barridiades. Participa en una jornada esportiva a la Vileta, a la plaça de Tarent, organitzada per l’Ajuntament de Palma. Atletisme, bàdminton, futvòlei, hoquei, tennis, futbet, educació viària o vòlei són algunes de les activitats que hi podreu fer de manera gratuïta. De les 10.30 h a les 13.30 h.

Diumenge, 31 de març

Taller de flors. Com es pot acabar el mes de març? La Biblioteca de Son Ximelis (Palma) proposa dedicar unes paraules a la dona més important de la nostra vida. Els més petits poden pintar i decorar una flor, cada pètal de la qual expressarà una gran qualitat d’aquesta persona. Es farà a la biblioteca, de manera gratuïta, a partir de les 11 hores.

Exposició interactiva. Mímesis és un espai familiar i educatiu ja que, segons Aristòtil, la imitació forma part de la nostra condició natural. Som animals mimètics, és a dir, éssers que imiten per aprendre, participar, distingir-se i també per divertir-se. Aquesta proposta vol convertir els protagonistes en herois grecs imitant les seves competitives postures, representades a les ceràmiques antigues. Cal aguantar i fer-se una fotografia per veure com de poderosos poden arribar a ser els gestos. L’activitat està pensada per al públic familiar amb nins i nines de cinc anys o més. Ho organitza CaixaFòrum de Palma i l’entrada és lliure amb l’entrada a l’exposició, que es pot visitar cada dia de 10 a 20 h i acaba aquest diumenge de les 11 a les 14 h.

‘La Caputxeta’. La Caputxeta arriba a Son Servera de la mà de Rafel Brunet, que ha adaptat el famós conte recollit per primera vegada l’any 1697 per Perrault i versionat posteriorment pels germans Grimm. La producció de Mallorca So arriba aquest diumenge al teatre La Unió en forma de comèdia musical mesclada amb altres contes populars i rondalles mallorquines. És una versió innovadora d’un conte clàssic que tothom coneix. Se’n podrà gaudir a les 20 h. 10 euros.

‘La Bruixa Ma-Maduixa’. Espectacle musical original basat en un conte en què la protagonista és una bruixa tartamuda que no té molts amics. A poc a poc, la bruixa demostra que pot superar les seves pors, i, a més a més, ho fa ajudant els que estan al seu voltant. Els valors de l’amistat, la humilitat i la sinceritat estan presents en tota la història, mentre que les diferents cançons es van encadenant per desenvolupar també la intel·ligència emocional dels més petits de la casa. Es pot veure de manera gratuïta al Teatre de Lloseta a les 18 hores.

Dilluns, 1 d’abril

Joc de pistes d’Anglada-Camarasa. Una revisió pictòrica de la col·lecció. Seguint un entretingut joc de pistes es pot recórrer la vida i obra de Hermen Anglada-Camarasa. A través de petites activitats d’observació, deducció i de dibuix, les famílies amb nins de més de vuit anys podran conèixer l’obra del pintor del Port de Pollença i aprendre a mirar el món com el veia ell. És una manera de veure aquesta exposició lliure. La mostra és al CaixaFòrum de Palma i es pot visitar de manera gratuïta de 10 a 20 h els dies laborables i d’11 a 14 h els festius.

Fira del Ram. Una vegada a l’any i durant poques setmanes, a Palma es pot gaudir de la Fira del Ram, una avantsala de les vacances de Pasqua. S’ubica al polígon de Son Fusteret de Palma, on es reuneixen un seguit d’atraccions, moltes de les quals són per a totes les edats. A més, hi ha més de 170 casetes. S’hi pot anar qualsevol dia de la setmana de 17 a 23 h i durant els caps de setmana de 10 a mitjanit.

agendacriatures@arabalears.cat

Vols promocionar

el teu esdeveniment a

l’agenda del Criatures?

agendacriatures@arabalears.cat

Aquest és el correu per

a les activitats dels

més petits

EDICIÓ PAPER 12/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF