Família, què podem fer?

Dissabte, 2 de març

Rua de la Platja de Palma. El recorregut de l’esperada Rua de la Platja de Palma començarà a les 15 h al carrer de Costa i Llobera de Son Verí (Llucmajor) i arribarà a la plaça de les Meravelles de s’Arenal.

Festa de carnestoltes. La plaça de la Vila d’Alaró acull un any més la festa de carnestoltes. Aquesta tradicional celebració infantil estarà ambientada amb la música de Batukrack infantil, amb diferents jocs i amb l’entrega de premis a les millors disfresses. L’activitat és gratuïta i comença a les 17 h.

Rua a sa Pobla. La Rua de sa Pobla començarà amb la concentració al polígon de Can Tro a les 16 h. En acabar l’activitat que es durà a terme pels carrers del poble, hi haurà música a la placa Major i es farà l’entrega de premis a les millors disfresses.

Rua a Bunyola. Com cada any, l’Ajuntament de Bunyola organitza la tradicional i famosa festa de disfresses, en la qual petits i grans podran gaudir d’un capvespre ple de diversió i alegria. La Rua comença a les 17 h amb la sortida des del Garrigó. A les 18 h serà el torn de la cercavila amb el ritme de la Batucada Rebombori i la Banda de Música de Bunyola. Posteriorment es durà a terme l’entrega de premis i el ball de disfresses fins a les 21 h.

Carnestoltes a Campanet. La Rua començarà a la plaça de Son Bordoi, a Campanet, a partir de les 19.30 h. El recorregut pel poble tindrà aquest itinerari: Jaume I, camí vell de Búger, Llorenç Riber, Sant Victorià, Sant Miquel, cantó del Càrritx, plaça Major, Rector Tamorer i Sant Victorià i desfilada davant el jurat. A partir de les 23 h, a la plaça Major es farà el ball de carnestoltes amb música a càrrec del grup Trébol. Finalment, a les 23.30 h s’entregaran els premis als millors balls i disfresses (si plou el ball i l’entrega de premis es faran a la Casa de Cultura).

Taller familiar. El centre cultural Can Balaguer, a Palma, acull aquest taller al voltant de l’exposició Sa Galera. Més de 4.000 anys d’història. Els mosaics romans són una de les representacions artístiques més emblemàtiques del món antic. Avui dia els podem trobar decorant algunes esglésies, juntament amb les figures religioses. A Mallorca, en tenim un exemple a la basílica de Son Peretó (s. V-VII dC) de Manacor. Seguint l’exemple romà, els mosaics també han perdurat amb un ús més prosaic com a element decoratiu en moltes piscines i jardins de l’illa. En aquesta ocasió, i coincidint amb la festivitat de les Illes Balears, es podrà reproduir un fragment del mosaic de la basílica de Son Peretó. L’activitat comença a les 12 h i està recomanada per a nins i nines a partir de 6 anys. L’entrada és lliure, prèvia reserva d’entrades a Ticketea.


Diumenge, 3 de març

La Rueta. Una explosió de colorit i alegria torna a Palma amb el carnestoltes per als més petits, la Rueta, la desfilada de disfresses que té com a protagonistes els més petits. Disfresses de tota mena, animació, tallers i un munt d’activitats durant tot el matí perquè els més petits puguin gaudir en família del carnestoltes palmesà. En definitiva, un matí ple de color i diversió abans de la Rua, que serà l’horabaixa. Des de les 10.30 h i fins a les 13.30 h, la Rueta se celebrarà amb un itinerari que arrenca a la Rambla i que discorre pel carrer de la Riera, la plaça del Mercat, el carrer de la Unió, la plaça del Rei Joan Carles I i l’avinguda de Jaume III.


‘Peter Pan, el musical de Broadway’. Després del gran èxit obtingut en la seva estrena, torna el musical produït íntegrament a Mallorca per Baleartmusic, l’únic i original Peter Pan, el musical de Broadway. Després del seu primer i rotund èxit amb Grease, la productora illenca presenta ara la màgica història de Peter Pan, l’infant que no creix mai i que tornarà a volar fins a l’ Auditòrium de Palma. Una gran oportunitat per presenciar un musical de Broadway amb un espectacle ple de música, màgia i fantasia per a tots els infants i també per a tots aquells que ja varen créixer. Comença a les 18 h. El preu de les entrades és entre 26 i 36 euros.

Musical ‘Fantasy world’. Oportunitat única perquè les famílies puguin gaudir d’un món de fantasia i il·lusió amb el musical Fantasy world, un xou que acull el Trui Teatre, on petits i grans viatjaran per les cançons més populars del cinema i de les sèries de televisió infantils. En aquest espectacle els nins són els veritables protagonistes i participaran en una gran aventura. Fantasy world compta amb un gran mestre de cerimònies que guiarà els espectadors per les estacions de l’any, ja que cada estació té grans sorpreses. El preu de l’entrada és de 12 euros. L’activitat comença a les 17.30 h.

La Rua de Palma. El centre de Palma es vestirà de colors per celebrar el carnestoltes de 2019 en la tradicional desfilada de la Rua, en la qual carrosses i comparses animaran el capvespre de diumenge. A partir de les 17 h començarà la Rua que, un any més, recorrerà els carrers de Palma; en finalitzar, es lliuraran els premis a les millors comparses i carrosses a la plaça del Rei Joan Carles I, on també hi haurà un concert. L’itinerari d’enguany serà l’ avinguda de Jaume III, plaça del Rei Joan Carles I, el carrer de la Unió, el carrer de la Riera i la Rambla.

Dilluns, 4 de març

Taller de robòtica. La Biblioteca Pública de Maó acull aquest taller robòtica amb peces de Lego per a infants d’entre 9 i 12 anys. L’activitat té una durada de 90 minuts i l’entrada és gratuïta, amb places limitades. A les 11 h.


Dimarts, 5 de març

Contes en plastilina. Com ja és habitual, a la llibreria Baobab, de Palma, fan activitats relacionades amb la plastilina per a menuts a partir de 2 anys. Que els nins juguin amb plastilina té molts de beneficis per a l’aprenentatge, ja que és una eina perfecta per fomentar la creativitat. La durada del conte és d’una hora i té un cost de cinc euros per infant. A les 18 h.


Divendres, 8 de març

Fer compost és la pera. La sala de plens de l’Ajuntament del Castell acull aquest taller per a infants. Fer compostatge és transformar les restes orgàniques en adob per a les plantes, el compost. Amb els tallers sobre compostatge domèstic es poden adquirir les nocions bàsiques per aprofitar a casa les restes de menjar i de les plantes, i de retruc evitar la producció de residus. A les diferents sessions organitzades es podran aprendre els materials i elements necessaris per fer compostatge, els principis bàsics del procés i les seves aplicacions. És gratuït i serà a les 20 h.

‘La tarda del conte’. La Biblioteca Municipal d’Eivissa organitza aquest taller infantil de manualitats. Una oportunitat perquè els més petits de la família aprenguin a desenvolupar les seves habilitats. L’activitat és gratuïta i comença a les 19 h.

EDICIÓ PAPER 20/07/2019

Consultar aquesta edició en PDF