Família, què podem fer?

Dissabte, 5 de gener

Cursa Infantil de Reis. L’Institut Municipal de l’Esport de l’Ajuntament de Palma organitza la desena edició de la Cursa Infantil de Reis, una cursa gratuïta no competitiva per a infants de 0 a 12 anys que tindrà lloc al parc de les Estacions a les 12 h. Hi ha cinc categories, segons l’edat. La inscripció és gratuïta i es podrà fer abans de la cursa sempre que quedin places.

‘El viatge del petit príncep’. Un llibreter enamorat dels llibres adverteix: els llibres, si no els llegim, desapareixen! Si els infants volen escoltar les històries que contarà, els podrem salvar! Emmanuel Danet contarà la història d’un petit príncep, de com deixà el seu planeta i el seu viatge per les estrelles fins a arribar a la Terra. Contacontes a la biblioteca Josep Maria Llompart de Palma a les 11 h. Activitat gratuïta.

Arribada dels Reis Mags a Palma. Després d’atracar el vaixell al moll Vell, a les 18 h, els Reis Mags recorreran els carrers del centre de Palma amb les carrosses, animació, caramels i tota la festa tradicional i acabaran el recorregut a les 20.15 h al passeig del Born.

Els Reis Mags a Inca. A les 16 h arriben a l’ església de Crist Rei. Itinerari: a les 17.30 h sortida de l’església de Crist Rei. Recorreran el carrer de Costa i Llobera, l’avinguda del General Luque, el carrer de Ramon Llull, el carrer del Bisbe Llompart, el carrer Major i a les 19 h, arribada a Santa Maria la Major.

Els Reis d’Orient a Manacor. Manacor rep els Reis amb activitats. A les 18 h, espectacle de dansa d’Estudio Ivanna. A les 18.20 h, sortida dels Reis de la torre de les Puntes. A les 18.45 h, cavalcada cap a la parròquia de Nostra Senyora dels Dolors i a les 19.15 h, arribada i adoració del nin Jesús a la parròquia de Nostra Senyora dels Dolors.

Els Reis arriben a Palmanova. Per segon any, Calvià celebra la gran Cavalcada de Reis, en la qual participaran comparses i carrosses d’associacions i empreses. Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran per mar i desembarcaran al club nàutic de Palmanova. Des d’allà iniciaran el recorregut pel passeig del Mar fins a arribar a la plaça que hi ha a la confluència del passeig del Mar i el carrer del Duc d’Extremera, on els tres Reis saludaran els nins i les nines des de l’escenari, en el qual hi haurà animació infantil i música. A partir de les 18 hores.

Calvalcada dels Reis a Eivissa. A partir de les 18.30 hores, enguany arribaran a la platja de les Figueretes per continuar amb el següent recorregut: passeig de les Pitiüses, carrer del periodista Francesc Escanelles, carrer d’Astúries, carrer del País Basc, avinguda d’Espanya, avinguda d’Ignasi Wallis, avinguda d’Isidor Macabich, carrer d’Abad i Lasierra, carrer de Josep Zornoza Bernabeu i arribada a la plaça d’Antoni Albert i Nieto, on atendran grans i petits.

Els Reis a Alcúdia. Arribada dels Reis d’Orient A les 18.15 h, desembarcament al moll Vell i inici de la Cavalcada Reial. A les 19.30 h, arribada a Alcúdia, adoració del betlem vivent i recepció, per part del batle. A les 20 h, comiat dels Reis.

Arribada dels Reis d’Orient a Algaida. Els Reis arribaran a Algaida acompanyats per la Banda de Música. A les 18 hores seran a la plaça del poble per saludar els més petits.

Arribada i adoració dels Reis d’Orient a Pòrtol. A partir de les 18.30 h a la plaça de Guillem Rigo. El recorregut serà pel carrer Major de Pòrtol, des de l’escola Vella fins a la plaça.

Els Reis Mags a Maó. Arribada a les 19 h al port. L’itinerari serà el següent: costa de les Voltes, plaça d’Espanya, portal del Mar, plaça de la Constitució, carrer de Sant Roc, carrer de l’Arraval, carrer del Forn, carrer de la Rovellada de Dalt, carrer de les Moreres, costa de la Plaça i plaça de la Constitució.

Uns Reis ben reciclats a Manacor. Taller per a infants a partir de tres anys. A càrrec d’Escull Solidari. A més, sorteig de la figureta de sant Antoni que s’amaga al betlem. A la plaça de les Verdures de Manacor. A les 10.30 h.

Visites dramatitzades a Dalt Vila. Les famílies podran gaudir de la visita dramatitzada al centre històric de la ciutat fortificada d’Eivissa, Dalt Vila, per conèixer com es vivia en l’època de la construcció de la fortificació renaixentista d’aquesta ciutat. La visita és gratuïta i és a les 17 h.

Visites guiades al castell de Bellver. Activitat recomanada per a famílies amb infants a partir de sis anys, que podran descobrir els racons d’un dels llocs més mítics de Palma, el castell de Bellver. L’activitat és gratuïta i ofereix tres horaris per poder gaudir-ne. A les 10 h començarà la primera vista guiada. A les 11.30 h començarà el segon torn, i el tercer i darrer serà a les 13 h. El millor torn per als més petits és el de les 11.30 h.

Diumenge, 6 de gener

Pista de gel a Port Adriano. La pista estarà oberta al públic en horari de 12 a 20 h fins al 7 de gener. Al seu costat, tindrem un gran tobogan de 3 metres d’alçària i 30 metres de recorregut. Tindrà tres carrils, en els quals es podrà baixar amb un divertit trineu. És per a nins a partir de 4 anys i és una activitat gratuïta.

‘Bye Bye, Christmas Party’. El Mercat de Nadal de Port Portals s’acomiadarà aquest any amb una festa a les 16 h. Abans, a les 12 h hi ha l’activitat Happy Feet, crea el teu pingüí, i a les 13 h, un pintacares.

‘En busca de la magia perdida’. Ilusions Teatre presenta un recorregut musical per gaudir en família. Una nova aventura màgica en la qual el públic ajudarà Mary Poppins i el seu amic Bert a aconseguir salvar el Regne de la Fantasia abans que Malèfica i els vilans dels contes aconsegueixin el seu poder. Viatjaran a la recerca de la màgia perduda a través dels mons d’Aladdín, Peter Pan, La bella i la bèstia, La sireneta i Frozen. A l’ Auditòrium de Palma a les 18 hores. A partir de 20 euros.

Dimarts, 8 de gener

Un caramull de contes. En Tio Lila ensenyarà que amb qualsevol cosa que es troba per casa es pot explicar un conte; llavors, explicarà un grapat d’històries. A la Biblioteca de Santa Eugèni a a les 17 h. Activitat gratuïta.

Dimecres, 9 de gener

Mare de conte per a na Raquel Quintana. Contacontes per a infants de 3 a 10 anys. A la Biblioteca de Sineu a les 17 h. Activitat gratuïta.

‘Un segle de juguetes a Sant Llorenç’. A partir de les 20 h. projecció de fotografies de juguetes antigues de Sant Llorenç a càrrec de Rafel Duran. No és necessari recollir entrada. A Espai 36.

Dijous, 10 de gener

Picarolada de Sant Antoni a Alaró. Sortida de la plaça de la Vila per donar la benvinguda a les festes de Sant Antoni. En acabar, hi haurà foguerons i torrada per als infants. A les 17 h. Activitat gratuïta.

agendacriatures@arabalears.cat

Vols promocionar

el teu esdeveniment a

l’agenda del Criatures?

agendacriatures@arabalears.cat

Aquest és el correu per

a les activitats dels

més petits

EDICIÓ PAPER 17/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF