Família, què podem fer?

Dissabte, 6 de juliol

Activitats infantils. Diverses entitats d’ Artà, juntament amb l’Ajuntament del municipi, organitzen diversos actes per a infants, com una trobada de pesca amb volantí amb fritada per a les persones participants, una batucada, un torneig de futbet i una festa infantil. Dissabte dia 6 de les 7 a les 22 h i diumenge dia 7 entre les 9 i les 20 h. Més informació a www.arta.cat.

‘Ramiro el boxeador’. Contacontes infantil a la Biblioteca del Coll d’en Rabassa (carrer del Rossinyol, 1, Palma). A partir de les 11.30 h. Gratuït.

Taller d’avions de paper. La Bibloteca del Nou Llevant (carrer de la Ciutat de Querétaro, 3, Palma) acull un taller de manualitats per a infants a partir de quatre anys. A les 11 h. L’entrada és gratuïta. El dimecres 10 també es farà el contacontes L’oficina d’objectes perduts, indicat per a nins i nines a partir dels tres anys, a les 17.30 h.

Escola d’estiu. Activitats de dansa i escena i molt més per a nins i nines i joves de 4 a 16 anys a l’escola d’estiu organitzada per l’Ajuntament de Calvià. Les activitats es duran a terme al centre Es Generador en horari de 8 a 15 h i l’escola durarà fins al 26 de juliol. És necessari fer una inscripció a Es Generador o als centres culturals de Santa Ponça i Son Ferrer. Més informació enviant un correu electrònic a dansaesgenerador@gmail.com.

Festes de Sant Cristòfol. El grup d’animació infantil Uapidubi actuarà a la plaça de la Puríssima de Biniali a les 18 h amb motiu de les festes populars del poble. Diumenge també es farà una pintada de carrers amb guix a la plaça de l’Estrella a les 18 h.

Festa infantil. En el marc del programa d’estiu del barri del Rafal-Viver, a Palma, es farà una festa infantil a càrrec de Víctor de Nigeria a les 19 h que inaugurarà el programa festiu de la jornada, que finalitzarà a les 23 h, després del pregó, el sopar a la fresca, la ballada popular i la revetla, que serà a la plaça de l’Església del Crist Rei.

Taller de plastilina. La llibreria infantil i juvenil Baobab de Palma organitza el seu ja tradicional taller a partir de les 11.30 h. L’activitat habitualment està relacionada amb algun personatge d’actualitat i utilitza la plastilina per a l’aprenentatge. El taller es recomana per a infants d’entre 3 i 14 anys i té un preu de cinc euros.

Conte-puzzle. La Biblioteca de Son Cladera (carrer de Cala Mitjana, 41, Palma) organitza una activitat infantil per a nins i nines a partir de sis anys. A les 10.30 h. Entrada gratuïta.

Dilluns, 8 de juliol

Bibliojardí! Premsa, revistes, llibres i internet. La Biblioteca de Cultura Artesana, al centre de la Misericòrdia, a Palma, obre aquest espai de dilluns a divendres de 9 a 20 h fins al 28 de setembre.

Peque Pi Club. El centre comercial Porto Pi continua amb les seves propostes d’oci per als més petits. Les activitats començaran a les 18 h i s’allargaran fins a les 20 h cada horabaixa a la sala infantil, devora l’H&M. Entrada gratuïta.

Dimarts, 9 de juliol

Correguda de joies. Activitat infantil basada en una cursa al carrer del Pou de Biniali a les 18 h amb motiu de les festes de Sant Cristòfol.

Visita guiada al Parc natural de l’Albufera del Grau. Amb aquesta activitat coneixerem els valors naturals d’aquest espai protegit, i gaudirem del paisatge i d’un agradable passeig durant dues hores i mitja. A més de veure l’Albufera del Grau, la zona humida més important de Menorca, durant el recorregut es visitaran diferents ecosistemes i s’explicarà la importància ecològica que tenen, així com la flora i la fauna que hi podem trobar. A càrrec de l’equip d’educació i interpretació ambiental del parc, entre les 10 h i les 12.30 h. Activitat gratuïta.

Dimecres, 10 de juliol

‘Llum màgica’. Un taller on els més petits esbrinaran com pot ser que de la foscor n’emergeixi una llum plena de colors. L’activitat els permetrà descobrir els secrets de la llum negra i estimularà la creativitat dins un ambient càlid i acollidor. Descobriran un trosset de l’espectre no visible per als ulls. La llum negra, formada per radiació ultraviolada, amb prou feines es veu, però té la propietat de ser absorbida i remesa com a llum visible per substàncies fluorescents naturals o artificials. Això li dona una utilitat artística, perquè possibilita jugar amb un univers fascinant de colors Els infants posaran a prova la creativitat i es deixaran sorprendre per la màgia d’aquesta llum. Al CaixaFòrum de Palma a les 18 h. Inscripció: 3 euros.

‘Orejas de mariposa’. Qualsevol infant de més de tres anys podrà gaudir d’un taller i un contacontes a la Biblioteca de Son Gotleu (Josep Garcias, 2, Palma), que organitza per a les 17.30 h. El dijous 11 també hi haurà un taller de targetes desplegables com a temàtica d’estiu. Tots els actes es faran a la mateixa hora a la sala infantil.

Dijous, 11 de juliol

Neteja del litoral. Campanya de conscienciació i sensibilització sobre la importància de la posidònia organitzada pel Servei de Medi Natural i Urbà de l’Ajuntament de Calvià, amb la col·laboració de la Creu Roja de les Illes Balears, que es du a terme entre els mesos de juliol i setembre. El principal objectiu del projecte és conscienciar i informar de la normativa d’espais naturals i les espècies protegides, principalment la que fa referència a una alga com la posidònia. A la platja de Palmira (Peguera) entre les 17 h i les 19 h. La campanya també té previst fer actuacions a les platges del Toro (25 de juliol), a Santa Ponça (8 d’agost), a Son Maties (22 d’agost), al Carregador (5 de setembre) i a l’Oratori de Portals Nous (19 de setembre).

Curtmetratge. A la Biblioteca de Son Sardina (camí de Passatemps, 123, Palma) es projectarà un curtmetratge a les 18 h. Activitat recomanada per a infants a partir de cinc anys.

Festes populars del Capdellà. Com cada any, el poble del Capdellà celebra la seva festa particular amb jocs infantils, un karaoke, balls i moltes activitats més durant tot el dia des de dia 11 fins al 16 de juliol al carrer de l’Església.

Divendres, 12 de juliol

‘Globus 2.0’. El so ens explica històries. Suposem que estam mirant una pel·lícula i que la pantalla s’espatlla. Sentim el so d’un cotxe que passa, una ambulància a gran distància i una moto. Què imagines? Una persona pot pensar que és Palma durant el dia i una altra imaginar-se que és París al capvespre. Els mateixos sons poden explicar històries molt diferents. En aquest taller, els més menuts jugaran amb el so i ho faran amb un instrument inventat per a l’ocasió, el Globus 2.0. Al CaixaFòrum de Palma. Per a nins a partir de quatre a set anys. A les 18 h.

Contacontes. La Biblioteca del Migjorn Gran organitza El rey y los elefantes, un contacontes a càrrec de la companyia El Caracol Zurdo. Activitat recomanada per a infants a partir de tres anys. A les 18.30 h. Gratuït.

agendacriatures@arabalears.cat

Vols promocionar el teu esdeveniment a l’agenda del Criatures?

agendacriatures@arabalears.cat

Aquest és el correu per a les activitats dels més petits

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF