OBITUARI
Cultura 09/06/2013

Família, amics i lectors acomiaden el 'pare' de Wilt, l'autor Tom Sharpe

Unes 150 persones entre família, amics i fidels lectors han acomiadat l'escriptor a l'església de Palafrugell en una cerimònia anglicana

Efe
2 min

PalafrugellUnes 150 persones entre família, amics i fidels lectors han acomiadat avui a l'església de Sant Martí de Palafrugell (Baix Empordà), en una cerimònia anglicana, l'escriptor britànic Tom Sharpe, autor de la hilarant saga de 'Wilt' i mort dijous passat al seu domicili d'aquesta localitat catalana.

Hi han pres la paraula diversos amics de Tom Sharpe, entre ells la doctora que el va atendre durant els seus anys a Espanya, Montserrat Verdaguer, que ha explicat que va arribar a pensar que el conegut escriptor era "immortal, tot i que desgraciadament es va tractar d'un error, però no gaire". "No podrem gaudir de la teva companyia, però seràs sempre al meu cor i al meu cap", ha dit Verdaguer, que s'ha expressat en anglès i en català.

La vídua de Sharpe, Nancy Sharpe, ha pronunciat unes breus paraules del místic Julian of Norwich i la família ha rebut el condol dels assistents al funeral, la majoria d'origen britànic, encara que també hi havia veïns del difunt i admiradors de la seva obra.

Un d'aquests lectors incondicionals és Juan José Llop, que s'ha desplaçat des de la localitat barcelonina de Terrassa fins a Palafrugell per acomiadar Tom Sharpe. "[Sharpe] ha sigut una persona de la qual he llegit tots els llibres perquè et fan riure, els tinc tots i si no hagués vingut m'hauria sentit malament", ha explicat aquest fidel admirador a la sortida del funeral.

L'alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, per la seva banda, ha qualificat la cerimònia d'avui d'"emotiva i especial", i ha recordat que ha sigut una oportunitat per mostrar el seu reconeixement a "un escriptor de reconegut prestigi". Ha elogiat, a més de la figura literària, la seva "defensa dels drets humans fins al punt que es va bolcar a favor de la sanitat pública catalana".

El cos de Sharpe serà incinerat i les cendres es repartiran entre Llafranc, la zona de platja de Palafrugell en la qual l'escriptor va residir en els seus últims anys de vida, i les localitats angleses de Cambridge i North Sunderland.

stats