Publicitat
Publicitat

ARTS ESCÈNIQUES

La FIET, una combinació de sofisticació i artesania

La quinzena edició de fira de teatre infantil i juvenil de les Illes Balears es durà a terme entre el 19 i el 22 d'octubre a Vilafranca de Bonany 

Enguany la FIET, la fira de teatre infantil i juvenil de les Illes Balears, fa quinze anys i continua creixent en nombre de companyies, en nombre d'espectacles de carrer i de sala, en nous espais escènics alternatius, en participació i en compromís social. Aquesta fira, des d'aquest dijous 19 d'octubre i fins diumenge 22, omplirà Vilafranca de Bonany d'espectacles escènics i públics "a la recerca de la sofisticació i artesania", ha assenyalat el president de Sa Xerxa, Jaume Gomila, per definir-la.

Pel que fa a les xifres, enguany a Vilafranca es faran 150 funcions –45 de carrer, 88 de sala, 17 escolars i un a la residència de la tercera edat–, 8 tallers que s'impartiran als instituts i una funció col·loqui. Hi participaran 63 espectacles, 25 dels quals són de les Balears, 35 de la resta de l'estat espanyol i 3 internacionals. 

Estrenes i voluntaris

A la fira d'enguany, la quinzena, s'hi reuniran un munt d'espectacles en primícia. Concretament hi ha 44 estrenes, entre les quals 6 són absolutes, 4 estatals i 20 de les Illes Balears, en una FIET que continua tenint la implicació dels vilafranquers i en què engany hi haurà més de 200 voluntaris que obriran les portes de ca seva per oferir habitatge a programadors i companyies, faran de cuiners o ajudaran amb el que puguin en l'organització de la fira. 

Teatre educatiu i inclusiu 

A més, la fira de teatre infantil i juvenil de les Illes Balears és referent en teatre educatiu i inclusiu i, per primera vegada, es farà un estudi de valor social per tal de quantificar-ne l'impacte social: els beneficis socials, educatius, en valors d'igualtat, convivència i dinamització de la indústria cultural. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF