F/E/A presenta el seu darrer disc a CineCiutat amb un espectacle visual i sonor

El quintet mallorquí interpretarà aquest dijous les cançons del seu darrer disc, 'Vèrtebra' (El Segell del Primavera), en col·laboració amb Minimal TV

Forces Elèctriques d’Andorra (F/E/A) presentarà el seu tercer disc, 'Vèrtebra', aquest dijous a CineCiutat amb un espectacle visual i sonor que no es tornarà a repetir. Serà l'única vegada que el públic podrà experimentar amb el nou material del quintet (format per Tià Mas, Tomeu Canyelles, Arturo Fernández, David Ribas i Joan Cabot) des d'una butaca davant una pantalla gran.

“Una de les característiques principals de Forces Elèctriques és l'absència de lletres, cosa que ens permet una interpretació més lliure per part de l'espectador. I el fet de treballar amb una persona externa del grup, en aquesta ocasió, ens ha permès poder representar amb imatges allò que pot evocar la música”, explica Tomeu Canyelles.

Es tracta d'un collage visual en què mesclen referents visuals, com escenes icòniques de pel·lícules antigues, amb disseny del disc.“La nostra portada és una bandera amb tres franges, i combinam el collage d'imatges a partir dels colors que representa la bandera de 'Vèrtebra”, explica Canyelles.

Aquest darrer treball vol evocar, sobretot, els conceptes d'unió i cohesió. “Vèrtebra' no només vol representar un os, sinó la cohesió. Jugam amb una metàfora d'estar units com a societat però també com a banda. La vèrtebra és un os, i un os no serveix de res si no es connecta amb altres ossos”, detalla.

La voluntat d'unitat es representa també a la fotografia del disc, en què tots els integrants surten difuminats, com una sola cosa, connectada. “En directe, si donam l'esquena al públic no és perquè siguem tímids, sinó per poder crear aquesta sensació d'unitat, que és una cosa que sempre hem pretès”, continua.

'Vèrtebra' ha estat produït per John K. Erskine, conegut per haver treballat amb formacions com Sonic Youth o Swans, i editat per El Segell del Primavera, que actualment és la marca d'artistes com Núria Graham, Christina Rosenvingue o Belako. “Nosaltres sempre hem estat conscients que som la banda més petita del segell. Per a nosaltres va ser una sorpresa i ens sentim molt honrats de poder formar part d'aquesta aventura”. Treballar amb aquest segell representa un pas endavant cap al seu objectiu principal, que és portar la seva música al més lluny possible.

L'aforament és limitat i les entrades anticipades es poden adquirir a Entradium.

EDICIÓ PAPER 16/11/2019

Consultar aquesta edició en PDF