Cultura 27/05/2019

Experts en paisatge ultimen els detalls de la candidatura Menorca Talaiòtica

La idea del Consell de Menorca és enviar l’expedient al Ministeri de Cultura durant aquest any

Iván Martín
2 min
El Consell de Menorca adapta la candidatura a les exigències de la UNESCO per a Patrimoni de la Humanitat.

MaóEl Museu de Menorca durà a terme a partir de dimecres i fins divendres una trobada amb 11 especialistes internacionals en paisatge. L’objectiu d’aquest esdeveniment és perfilar les modificacions de la candidatura Menorca Talaiòtica a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. La idea del Consell de Menorca és enviar l’expedient al Ministeri de Cultura durant aquest any. Cal recordar que es tracta d’un tràmit que dona resposta a l’exigència de l’institut Icomos de modificar l’expedient inicial i optar amb garanties a la declaració que persegueix la societat menorquina.

El comitè d’experts estarà configurat per Felipe Criado, Margaret Mary Gowen, Mónica Luengo, Charles Musiba, Michel Cotte, Silvia Maria Fernández, Juan Antonio Belmonte, Josep Maria Palet, Laura de Miguel, Rafael Mata i Antoni Nicolau. També hi assistiran, per part de la candidatura Menorca Talaiòtica, Cristina Rita, Joana Gual, Margarita Orfila, Maria Lluïsa Dubon, Joaquim Pons, Montserrat Anglada, Miquel Àngel Maria i Antoni Ferrer, així com la consellera de Cultura del Govern balear, Fanny Tur.

L’equip redactor va dividir l'illa en cinc zones, que exemplifiquen les formes a través de les quals les comunitats humanes de l'època talaiòtica es van relacionar amb el paisatge de l'illa; una primera que compren el sud de Ciutadella i inclou els jaciments de Son Catlar, la naveta dels Tudons, Torrellafuda i Torretrencada; una segona entre el barranc de Torre Vella i el de Son Boter, que inclou els jaciments de Sant Agustí i la cova dels Coloms; la tercera zona, entre el barranc de Llucalari i el de Cala en Porter, amb el jaciment de Torre d’en Galmés; un quart espai referent a la zona sud i oest de Maó, que inclou Torralba d’en Salort, Rafal Rubí, Talatí de Dalt, Cornia Nou, Trepucó i Calescoves, i finalment una cinquena àrea que afecta el nord de l’Albufera del Grau i inclou la Torreta de Tramuntana.

stats