MÚSICA
Cultura 05/06/2013

Estúpida Erikah fan un tomb pel rock

El grup barceloní actua dijous al festival Mirall Sonor de Tarragona

Xavier Cervantes
2 min
Estúpida Erikah fan un tomb pel rock

Barcelona.Els discos dels Estúpida Erikah bateguen entre el folk i el rock. Decorant interiors, decorant exteriors (2010) i l'EP L'hivern al cos (2011) respiraven al ritme del 3/4. En canvi, el nou àlbum, Fora les cendres (Temps Record), camina amb la determinació del 4/4. "Hem fet un gir. El rock passa al davant, i encara que segueix havent-hi folk, el treballem d'una manera més elèctrica", explica Lluís Bòria, cantant i guitarrista d'un grup que completen Jordi Masana i Juli Mateu, i que en directe compta amb el bateria Víctor García. L'electricitat és especialment evident en peces com ara Fora les cendres -en què toca la guitarra Dani Vega, de Mishima-, Les restes del naufragi i L'himne etern . Aquesta aposta decidida per un so "més contundent" fa que el grup tingui una actitud "més animada" en directe, com passarà demà a la sala El Cau de Tarragona, en un cartell que compartiran amb Mine! i Quart Primera i que forma part del festival Mirall Sonor.

Nick Cave i PJ Harvey

En el nou disc, la gestió de l'èpica elèctrica transparenta escoltes atentes d'alguns artistes. "Tots som molt fans de Nick Cave. Per mi és Déu. I la Mare de Déu és PJ Harvey", diu Bòria. Per cert, el cantant dels Estúpida Erikah es pregunta com és que fent rock i sent tan admiradors de PJ Harvey encara no els hagin comparat mai amb una artista femenina com ella.

L'embolcall sonor fa que les noves cançons tinguin més trempera i fins i tot que les lletres siguin "menys dramàtiques". "Els personatges de Fora les cendres ja no són al pou de la misèria o la pèrdua. Estan començant a treure el cap. Tot i que som un grup molt reflexiu i pessimista en qüestions d'amor, crec que el nou disc és una mica més lluminós", diu Bòria, que alhora considera que amb aquest treball tanquen una trilogia. "A partir d'aquí les coses canviaran -continua-. A més de buscar altres reptes musicals, també vull buscar altres coses a dir, o altres maneres de dir el mateix".

stats