El pla especial per a la viabilitat de la galeria Hauser & Wirth a Maó s'aprovarà abans de Nadal

El Consell ha convocat per a demà, dimecres, una reunió d'urgència amb totes les parts implicades amb l'objectiu de desbloquejar el projecte que convertirà Menorca en un referent cultural en l'àmbit internacional

El pla especial de l'illa del Rei del port de Maó, tràmit necessari perquè el projecte dels galeristes Hauser & Wirth sigui una realitat, s'aprovarà abans de final d'any, molt probablement abans de Nadal, segons ha pogut saber l'ARA Balears de fonts pròximes a l'operació. De tota manera, el projecte requereix un informe favorable del departament d'Ordenació del Consell Insular de Menorca. La presidenta de la institució, Susana Mora ha convocat per a demà, a les 13 hores, una reunió d'urgència per desbloquejar aquesta iniciativa privada que contempla una inversió econòmica aproximada de quatre milions d'euros.

A la reunió participarà la presidenta del Consell, Susana Mora, la batlessa de Maó, Conxa Juanola i representants de la Fundació Hospital Illa del Rei i de la Fundació Hauser & Wirth. L'informe favorable d'Ordenació és clau per garantir la seguretat jurídica, tot i que la institució menorquina té damunt la taula una alternativa, segons ha pogut saber l'ARA Balears. La previsió és que, si s'emet l'informe favorable i les corresponents autoritzacions posteriors del Govern balear, s'hi iniciaran les obres al final de febrer o al principi de març. A més, el període d'execució dels treballs a l'illa del Rei serà d'un mínim de nou mesos, cosa que impossibilitarà l'obertura de la galeria d'art Hauser & Wirth el pròxim estiu.

En el cas que l'informe es resolgui negativament, els responsables d'Hauser & Wirth no descarten retirar el projecte, que preveu la rehabilitació i gestió de l'edifici Langaria i dues construccions annexes, així com la restauració de l'edifici principal i el manteniment de l'illa del Rei. La galeria d'art s'uniria a les que Hauser & Wirth gestiona a Zuric, Londres, Los Angeles, Nova York i Somerset.

EDICIÓ PAPER 20/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF