Música
Cultura 11/06/2013

Estudiants i professors de l'Esmuc preparen una "protesta musical" per aquest dimecres

Segons fonts de l'escola de música, en el pressupost del 2015 han de retallar 1,5 milions d'euros, que se sumen als 1,7 milions que acumulen en els últims cinc anys. La protesta serà a la Plaça Sant Jaume

Efe
1 min

BarcelonaEls estudiants i professors de l'Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc) duran a terme una "protesta musical" demà a la plaça Sant Jaume de Barcelona. Des de dilluns a la nit, prop d'un centenar d'estudiants, professors i personal no docent estan tancats al vestíbul de l'edifici de la Esmuc per protestar contra la retallada d'1,5 milions d'euros en el pressupost de 2015, un 20% de l'actual.

Aquesta reducció del pressupost de l'Esmuc se sumaria a les que s'han efectuat els últims cinc anys i que globalment suposen una reducció acumulada d'1,7 milions, segons han explicat portaveus dels tancats. Les mateixes fonts han explicat que la direcció de l'Esmuc ha presentat avui davant un centenar de persones els pressupostos de 2015 amb una retrospectiva dels cinc anys passats. Aquestes informacions confirmen que la reducció del pressupost de l'Esmuc imposada per a 2015 seria d'1,5 milions, que se sumarien als 1,7 milions acumulats en els últims 5 anys, segons aquestes fonts.

Els estudiants han animat a la direcció a oposar-se a les noves disminucions del pressupost i els han assegurat el suport de la comunitat escolar, a la vegada que els han reclamat més transparència. Aquesta nit, se celebrarà una nova assemblea en la qual es decidirà si la tancada continua.

stats