Arts escèniques

Escena Poblenou reivindica les dones creadores i les arts multidisciplinàries

El festival acull 17 espectacles, entre els quals hi ha '360 grams' i 'Habitació 1: Ultima Thule'

La 18a edició del festival Escena Poblenou acollirà, a partir de demà i fins diumenge, 17 espectacles d'arts escèniques multidisciplinàries i "compromeses" amb la realitat. Sota el lema Fem pinya, el festival vol reivindicar el compromís amb les arts escèniques, les dones creadores i la cultura. "Escena Poblenou té un compromís amb les dones creadores i directores, amb la voluntat de ser un espai d'exhibició i reflexió i fer més visible la presència de les dones a l'escena", diu la directora artística del festival, Ada Vilaró. La iniciativa s'inaugurarà amb el projecte SOM AQUÍ. Nosaltres, les dones, som aquí!, que engloba diverses activitats al voltant de les dones creadores i el pensament feminista. 

Enguany el festival ha impulsat tres coproduccions. La primera,  Habitació 1: Ultima Thule d'Hotel - Col·lectiu escènic i  Atresbandes , serà l'espectacle inaugural del festival i es podrà veure durant quatre dies al TNC. La segona és   360 grams, una peça d'Ada Vilaró que neix arran de la seva lluita contra el càncer i que es representarà a la Sala Beckett. "Ho he volgut compartir perquè tinc el privilegi d'estar aquí i de tenir un espai i un marc on poder comunicar", explica l'artista.  La tercera coproducció, feta amb el Centre Cívic Can Felipa, és  K.O.  Los figurantes  de la companyia Ça  Marche . Entre els muntatges del festival també destaca   [ The  Frame Work  in  progress  d' Eléctrico28,  una coproducció de la FiraTàrrega i  Theaterland   Steiermark . 

El festival ha buscat enguany traslladar les arts escèniques fora dels espais convencionals amb la companyia DeJabugo i Under the pelucas, que es representarà al Centre Moral i Cultural del Poblenou. En aquest escenari també es podrà veure el nou treball de Las XL,  Degenérate mucho "Hem fet una programació atrevida i compromesa que vol convidar el públic a despertar el seu esperit crític, reflexiu i festiu", destaca Vilaró. 

Com a novetat d'aquest any, Escena Poblenou ha creat Valentina, una programació específica  dirigida al públic familiar i dedicada als drets dels infants. Aquesta iniciativa inclou tallers de rap, contacontes, jocs i espectacles com Volen, volen de la companyia Mariantònia Oliver.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF