Obituari
Cultura 19/02/2012

Mor Enrique Sierra, guitarrista de Radio Futura i Kaka de Luxe

1 min
Mor Enrique Sierra, guitarrista de Radio Futura i Kaka de Luxe

Enrique Sierra va morir divendres a la nit a l'Hospital San Carlos de Madrid, a causa d'una malaltia renal que patia des dels anys 80, quan era el guitarrista de Radio Futura. Sierra, barreja de punk i artista d'avantguarda, va ser fonamental en el so del grup que compartia amb els germans Santiago i Luis Auserón. La seva manera de tocar, oberta a les influències del postpunk i del funk, va contribuir a catapultar cançons com Escuela de calor , el primer gran èxit de la banda madrilenya, reforçat per un videoclip dirigit per Sergi Capellas i filmat en diferents espais de Cardedeu, Begur, Olot i Castelldefels.

La trajectòria musical de Sierra, nascut a Madrid el 1957, va començar a finals dels 70 amb Kaka de Luxe. En aquella banda de breu però intensa existència, va coincidir amb Alaska, Nacho Canut, Carlos Berlanga i Fernando Márquez, el Zurdo . El següent pas va ser implicar-se en la formació de Radio Futura. Després d'un primer disc, Música moderna (1980), el grup es va refundar al voltant de Sierra i els germans Auserón, nucli essencial de Radio Futura fins a la seva dissolució el 1992.

Més endavant, Sierra va publicar el disc Mentiras (1995) i va formar el grup Klub amb Luis Auserón. També va treballar com a enginyer de so i va tenir un projecte de música infantil amb la seva dona, Pilar Román.

stats