Publicitat
Publicitat

Emocions i reivindicació en el centenari del concert de Sant Esteve de l'Orfeó

'El Cant de la Senyera' ha tancat l'actuació dels cantaires, entre els quals aquesta vegada hi havia el Cor de Cambra del Palau. Han sortit les estelades entre el públic i a l'escenari

L'emoció artística i la reivindicació nacional han tornat a fondre's aquest dijous al Palau de la Música en el concert de Sant Esteve de l'Orfeó Català, que avui feia cent anys.

Per a aquesta ocasió especial hi havia la novetat de veure actuar el Cor de Cambra del Palau, de cantaires professionals, en la mateixa actuació que la resta.

Amb un Palau ple de gom a gom, l'emoció ha esclatat del tot quan ha arribat l'hora del 'Cant de la senyera' i han aparegut una multitud d'estelades, entre el públic i també a l'escenari. També s'hi han vist dos 'Sí': dos jocs de lletres –una S i una I retallades, blanques i de dimensions considerables–, que alguns dels cantaires sostenien a les mans, en al·lusió al 'Sí' a la independència. Es pot veure en l'enregistrament complet del concert que ha fet TV3, a partir del minut 1.40. Acabada la cançó, segon himne de Catalunya 'de facto', assistents i cantaires han cridat consignes a favor de la independència.

Ràpidament la xarxa s'ha omplert d'imatges del moment i comentaris, amb tuits d'espectadors anònims però també de personatges de la classe política, com ara l' eurodiputat de CiU Ramon Tremosa. L'escena havia estat contemplada també ple president de la Generalitat, Artur Mas, que apareix en una imatge que el seu cap de premsa, Joan Maria Piqué, ha penjat a Twitter.

Les emocions del concert, però, no han estat només aquestes. Els Amics de les Arts, per exemple, s'han mostrat emocionats pel fet d'haver sentit versionada la seva cançó 'Louisiana'.

El programa ha inclòs obres de compositors clàssics, com Händel, i de figures emblemàtiques de la música catalana, com Josep Anselm Clavé i Pau Casals. 'El rabadà' i altres cançons tradicionals i temes de Maria del Mar Bonet i Els Amics de les Arts han arrodonit el repertori. Els actors Pep Anton Muñoz i Pep Munné han conduït el concert amb una narració per les dècades passades de l'Orfeó i el Palau i per la història de Catalunya.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF