Embarbussaments, mots i recitals per commemorar el Dia de Francesc de Borja Moll

El 10 d'octubre es duran a terme activitats a escoles, biblioteques i a l'hospital de Son Espases

El 10 d'octubre es commemorarà el II Dia de Francesc de Borja Moll, una efemèride que vol fer recordar i difondre la figura del literat coincidint amb l'aniversari del seu naixement a Ciutadella. "Una fita en la qual de manera lliure i creativa tothom pugui mantenir viva la memòria i obra de Borja Moll", ha assenyalat Antoni Mir aquest dijous a la presentació de les activitats.

El programa és impulsat des de la Institució Francesc de Borja Moll, una entitat que va néixer a finals de 2015 per adquirir tots els actius de l'Editorial Moll, aleshores en procés de liquidació. "Es va fer per continuar la tasca d'una editorial que disposa d'un catàleg imprescindible per a la història: 1.800 títols que la institució custodia i manté vius", ha explicat el secretari de la institució, Antoni Mir.

El Dia de Francesc de Borja Moll té el suport de l'Ajuntament de Palma, que s'hi va adherir en ple sense cap vot en contra, de les conselleries d'Educació i Cultura i també de la Universitat de les Illes Balears, que mitjançant la professora Caterina Valriu ha estat l'encarregada de dissenyar el concurs RescataMots!, destinat als centres escolars de l'Arxipèlag, una iniciativa que "pretén acostar el diccionari i les rondalles als alumnes de les Balears".

El repte de  RescataMots! és el de triar una paraula d'una rondalla, fer-ne un embarbussament i compartir-lo a les xarxes socials. El guanyador serà qui aconsegueixi més seguidors.

Per a enguany, també s'ha proposat una divulgació específica a les biblioteques de les Balears, que el dimarts 10 d'octubre a les 18 hores promouran una simultània lectura de rondalles. Així mateix, s'ha organitzat un  Contarondalles a l'hospital de Son Espases dirigida als infants internats i activitats arreu de totes les Balears, el País Valencià i Catalunya.

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF