Cultura 10/03/2012

Elliott Murphy obre avui el Festival de Guitarra

El nord-americà Elliott Murphy obre avui el 23è Festival de Guitarra de Barcelona. El cartell inclou, fins al 26 de maig, una trentena de concerts tan diversos com els d'Els Amics de les Arts i The Waterboys.

X.c.
2 min

BARCELONA.La nova directora del Festival de Guitarra de Barcelona, Judit Llimós, no ha canviat l'estratègia d'una programació musical essencialment eclèctica que comença avui a la sala Bikini amb el concert d'Elliott Murphy. El festival es desplega en set àrees temàtiques no necessàriament vinculades amb la guitarra. Això permet que un mateix cartell aixoplugui propostes tan diverses com ara Vieux Farka Touré, The Waterboys, Antònia Font, La Iaia, Michael Schenker Group, Els Amics de les Arts, Marina Rossell (amb Paco Ibáñez i Roger Mas), Hombres G, Luz Casal i Marlango.

Christina RosenvingeEl repertori d'

Un caso sin resolver , en acústic i amb Refree

La cantant madrilenya va acabar el 2011 publicant la capsa recopilatòria Un caso sin resolver : un repàs a la seva trajectòria resumida en quatre CD, un DVD i un llibret. Tot plegat, una panoràmica prou completa per valorar les diferents etapes de Christina Rosenvinge. El 12 d'abril, a la sala Luz de Gas, defensarà una part d'aquest repertori, però en acústic i amb l'ajut de Raül Fernández, Refree (guitarra i piano), i Aurora Aroca ( cello i piano).

The WaterboysEl britànic Mike Scott repassa més de 30 anys d'història

Mike Scott, que l'any passat va dedicar un disc al poeta W.B. Yeats, comanda els Waterboys en una gira que és un homenatge a la història d'un grup que sempre ha entès el pop i el folk més enllà dels tòpics, com va demostrar en àlbums com ara This is the sea (1985) i Fisherman's blues (1987). Actuaran el 15 d'abril al Teatre Coliseum

Els Amics de les ArtsTres concerts al Coliseum per defensar 'Espècies per catalogar'

Tot just han començat la gira, però ja fa dies que Els Amics de les Arts han exhaurit les entrades per als concerts dels dies 26 i 27 d'abril al Teatre Coliseum. I per al 28 en queden molt poques.

Vieux Farka TouréUn homenatge filial al gran Ali Farka Touré

El músic malià Vieux Farka Touré, que actuarà a Bikini el 10 de maig, dóna continuïtat al llegat del seu pare. L'any passat li va dedicar l'àlbum The secret , i en directe reviu l'esperit lliure del blues africà. Però Vieux no viu només del passat i el 27 de març publicarà un disc gravat a Israel amb Idan Raichel.

stats