Publicitat
Publicitat

Sector editorial

Els treballadors de l'editorial Océano denuncien 35 acomiadaments i la reducció de sous

Des de la secció sindical de CC.OO. alerten que l'empresa té previst acomiadar un terç de la plantilla i també retallarà els salaris un 15%

L'editorial Océano ha presentat un ERO que implica l'acomiadament d'un terç de la plantilla –unes 35 persones– i la reducció d'un 15% del salari dels treballadors, segons el comitè d'empresa i secció sindical de Comissions Obreres.

"Com que actualment l'editorial té pèrdues, l'empresa vol reduir despeses", ha explicat el portaveu del sindicat. A més, Comissions Obreres denuncia que l'empresa justifica aquests acomiadaments emmascarant-los amb un "canvi de model" consistent en reorientar l'empresa, fins ara dedicada majoritàriament a la venda en paper, cap el sector digital.

És la primera vegada que els treballadors del grup editorial es troben en una situació així. "Altres anys, si s'ha acomiadat gent, s'ha fet per la via dels acomiadaments improcedents. Ara, però, la llei els empara amb l'ERO", afegeixen des del comitè d'empresa.

Per tot això, els treballadors demanen a l'empresa que en comptes d'acomiadar empleats amb anys d'experiència, els formi perquè puguin adaptar-se a qualsevol canvi de model, i que prescindeixi de contractar personal extern.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF