La línia 2 de l'EMT, batejada com la 'Línia cultural circular centre històric'

Cort presenta aquesta ruta temàtica per tal que la ciutadania s'acosti a edificis emblemàtics, museus, teatres i sales d'exposicions situats al centre històric de Palma

La línia 2 de l'Empresa Municipal de Transports de Palma ( EMT ) serà, a partir d'ara, la línia cultural del servei de busos de la ciutat. Així l'ha batejada l'Ajuntament de Palma, on aquest dilluns s'ha presentat el nou plànol elaborat per tal que els usuaris tinguin coneixement dels llocs més emblemàtics de la ciutat que formen part del recorregut d'aquesta línia 2. El Museu de Mallorca, el Museu Diocesà, Es Baluard Museu, el Casal Solleric i Can Balaguer són alguns dels 17 punts que conformen aquesta ruta circular, que es converteix en la primera línia temàtica de la xarxa de busos de Ciutat. L'objectiu és que aquesta  línia  esdevingui un mitjà de transport idoni perquè la ciutadania s'acosti a edificis emblemàtics, museus, teatres i sales d'exposicions situats al centre històric de Palma.

Aquesta línia es va reprendre, després de l'aturada per l'estat d'alarma, fa unes setmanes, i té una freqüència de 30 minuts. Les aturades són: Escola  Graduda, Gabriel Alomar - Sindicat, Grans Magatzems - Sindicat, plaça d'Espanya - estació Intermodal, Comte Sallent, General Riera -
 Ticià, Balanguera, Rodríguez  Méndez - Argentina, passeig  Mallorca - Instituts, Jaume III, plaça de la Reina - Catedral, plaça de Cort, plaça de la Quartera i Jutjats Nous.

El batle de Palma,  José Hila; el tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera; el gerent de l' EMT, Mateu Marcús, i la directora general de Mobilitat Sostenible, Irene  Nombela, han explicat aquesta transformació de la línia 2 de l' EMT en la primera línia temàtica de la xarxa, amb la qual Cort considera que "reivindica dos eixos fonamentals per a Ciutat: la mobilitat sostenible i la cultura", dues qüestions que permeten "avançar en el model de ciutat que volem", ha dit el batle, que veu en aquesta línia una oportunitat per tal que la gent que viu fora del centre històric "aparqui més enllà de les Avingudes".

Per a Noguera, aquest binomi de "cultura i mobilitat sostenible" representa perfectament la base del model de ciutat pel qual estan treballant: "Mirant aquest autobús es veu una referència explícita del que volem que sigui Palma: una ciutat amb una mobilitat sostenible i amb una cultura moderna i europea", ha dit el regidor.

EDICIÓ PAPER 17/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF