Dues noves convocatòries per fomentar el català als mitjans audiovisuals i en l'àmbit esportiu

La col·laboració interna a través de conselleries ha permès ampliar els ajuts per a televisions, ràdios, clubs i federacions

Aquest dimarts al matí la consellera Fanny Tur, acompanyada de la directora de Política Lingüística, Marta Fuxà, ha presentat dues línies de suport per a l'ús de la llengua catalana, per la normalització lingüística en els mitjans audiovisuals i en l'àmbit esportiu: una per a ràdio i televisió, amb una partida total de 275.000 €, i l'altra, de 100.000, a la qual podran optar clubs i federacions esportives.

La primera convocatòria, publicada dimarts, estarà oberta durant un mes. Destinada als mitjans, cada beneficiari pot rebre com a màxim 100.000 euros per televisió i 30.000 euros per ràdio, si s'ajunten als barems i requisits en la seva activitat del 2017, amb un mínim de programació continuada de 25 hores setmanals i el 80% dels continguts en català.

La segona línia, destinada a l'àmbit esportiu, està dirigida a fomentar les activitats en llengua catalana, també en publicacions, terminologia esportiva, l'assessorament lingüístic, la programació del curs, les despeses en material didàctic, plataformes digitals, rètols i activitats del foment del català, perquè entén l'àmbit esportiu com una eina d'inclusió. Es preveu que es publiquin aquest dissabte i hi haurà 15 dies per presentar les sol·licituds.

La col·laboració interna a través de conselleries, com aquesta, abasta un públic estratègic molt ampli i consolida els ajuts per a la premsa escrita perquè amplia el suport a altres mitjans audiovisuals, encara que les emissores públiques i estatals i autonòmiques en queden excloses.

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF