Dotze fotògrafs de les Illes Balears participen a Visa Pour l'Image

Es tracta del festival de fotoperiodisme més important en l’àmbit internacional

Una dotzena de fotògrafs de les Illes Balears han estat seleccionats per anar a Visa Pour l'Image (Perpinyà), el festival de fotoperiodisme més important en l'àmbit internacional. Els illencs hi participen gràcies al suport de l'Institut d'Estudis Baleàrics, que va arribar a un acord amb els organitzadors del festival. Els fotògrafs de les Balears participaran en el visionament de portafolis organitzats durant la primera setmana professional, del 4 al 9 de setembre.

És per això que durant el passat mes de  juny, quan s'obrí una convocatòria adreçada als fotògrafs professionals residents o nascuts a les Illes Balears, dedicats sobretot al fotoperiodisme, tretze fotoperiodistes illencs varen ser seleccionats per anar a Perpinyà, encara que un d'ells, Tomeu Coll, finalment no hi ha pogut assistit. Els que s'han desplaçat a Visa Pour l'Image són Carles Domènech, Lluís Amengual, Enrique Calvo, Clara Margais, Antoni Costa, Guillem Bosch, Miquel Julià, Álvaro Anglada, Cristian Pons, Rafael Jiménez, Juanjo Alfonso i Juanjo Salas.

La finalitat de la presència balear a Perpinyà és donar l'oportunitat als fotògrafs illencs de ser reconeguts en l'àmbit internacional i reforçar el sector de les arts visuals a les Illes.

Visa Pour l'Image

Visa Pour l’Image és el festival de fotoperiodisme més important en l’àmbit internacional i se celebra anualment. Enguany celebra la seva 30a edició. El passat dissabte 1 de setembre es varen inaugurar 25 exposicions repartides en diferents indrets de Perpinyà, que es podran visitar fins al pròxim 16 de setembre.

Aquest esdeveniment és un bon reflex dels problemes i conflictes actuals del món. Aquesta edició es focalitza en la crisi dels rohingyes, la minoria ètnica de l’estat d’Arakan, així com la contaminació del medi ambient, la guerra a Síria i la dissolució de les FARC, entre d'altres qüestions.

L’objectiu del festival és reunir a fotoperiodistes d’arreu del món i crear xarxes de treball entre els participants i s'hi organitzen conferències, visionats, exposicions, entregues de premis i trobades internacionals.

EDICIÓ PAPER 17/02/2019

Consultar aquesta edició en PDF