'Directed by Women' arriba a Es Baluard

Dues jornades intenses de curtmetratges, pel·lícules, tallers i un debat per visibilitzar el cinema dirigit per dones

Arriba a Palma la primera edició de 'Directed by Women' amb un programa que aglutina 22 curtmetratges, tres llargmetratges, diversos col·loquis i tallers i un debat sobre la nova creació cinematogràfica. Aquest dimecres al matí s'ha presentat en roda de premsa el festival, que arranca divendres dia 7 de setmebre a les 10 h a Es Baluard i es desenvoluparà durant dues intenses jornades. Se'n farà la clausura dissabte dia 8 amb els concerts de Phussyon i La India.

La festa internacional del cinema dirigit per dones sorgeix d'una iniciativa als Estats Units, amb la intenció de crear una plataforma de difusió a produccions realitzades per dones. Ja s'han realitzat jornades prèvies a ciutats com Madrid, Múrcia, Barcelona i Sevilla, i ara aterra a Es Baluard dins la programació Fes, gràcies a la plataforma cultural By Women i a Vicka Duran, impulsora del festival a l'illa.

Duran ha expressat que "la intenció no és que es catalogui com un festival de gènere femení, sinó com una plataforma de difusió per arribar a la igualtat a través de la visibilitat, ja que, per exemple, a les sales de projecció tan sols un 5% de les produccions són dirigides per dones".

Entre els tres llargmetratges hi trobarem la primera pel·lícula de Marta Grimalt, 'Desierto en tu mente, una 'road movie' surrealista en blanc i negre filmada a Califòrnia, Barcelona i Mallorca. "És una pel·lícula experimental, ens agradaria que aquest tipus de pel·lícules tinguessin el suport tant de sales com de festivals, així com de col.lectius", ha explicat la directora.

L''opera prima' de Mariona Guiu Pont i Ariadna Relea, 'Singled Out', i la premiada 'Estiu 1993', de Carla Simón, se sumen a les sessions de cine, a més dels curtmetratges de tots els gèneres, animació, documental, fantàstic o experimental. A més dels debats amb les directores mallorquines Marga Melià i Marta Hierro, hi haurà amb un taller intensiu de direcció amb la tècnica Meisner, impartit per Yolanda Vega.

EDICIÓ PAPER 15/06/2019

Consultar aquesta edició en PDF