Jornada castellera
Cultura 07/11/2011

Diades passades per aigua

Efren Garcia
2 min
Diades passades per aigua

Si bé en altres èpoques els castells quedaven reservats al període estival, la modernització de l'activitat fa que el calendari es prolongui o s'escurci en funció de les colles i de les seves ciutats adoptives. Malgrat la pluja, locals, pavellons i esglésies es van omplir aquest cap de setmana per permetre la continuïtat de l'activitat castellera. Una de les poques actuacions que es van poder dur a terme amb relativa normalitat ha estat la que tenia per protagonistes, a Vila-Rodona, les dues colles vallenques. Amb la feina completada, la Colla Vella dels Xiquets de Valls va tancar la temporada descarregant el catorzè cinc de vuit de l'exercici actual com a millor construcció. A un nivell similar, la Colla Joves Xiquets de Valls va poder descarregar un cop més els dos castells bàsics de vuit.

La jornada a cobert va permetre que Guissona veiés la millor actuació del cap de setmana. Els Margeners de Guissona van plantejar-se ajuntar els seus màxims objectius en una mateixa actuació. Van descarregar per segon cop tant el dos de set com el quatre de vuit, segellant, així, la millor diada de la seva història. Les colles convidades a Guissona també van donar la talla: els Minyons de Terrassa, obligats a mantenir la tensió fins a la diada del vint-i-set de novembre -on podrien intentar dos castells de deu pisos-, van descarregar el cinc de vuit i el dos folrat com a millors construccions. Per la seva banda, els Castellers de la Vila de Gràcia van arribar a la dotzena de quatres de vuit descarregats.

Els Sagals d'Osona van traslladar la diada que volien celebrar a Centelles fins al seu local d'assaig. Jugar a casa els va servir de talismà. Van consolidar el quatre de vuit que ja havien descarregat en dues ocasions i van recuperar un tres de vuit que no completaven des del 2005. Van arrodonir l'actuació estrenant un castell de nivell com ho és el nou de set. Els van acompanyar els Castellers de Sant Cugat -amb els quals es retrobaran la setmana que ve per cloure la temporada- i també els Moixiganguers d'Igualada.

L'emplaçament més curiós del cap de setmana va ser l'escollit pels Castellers de Cornellà, que van fer servir l'alçada de l'església de Santa Maria per celebrar la diada de la colla. Ho van fer al costat de dues colles de nivell similar: els Castellers de Badalona -a la imatge en plena execució del tres de set- i els Minyons de l'Arboç.

stats