Publicitat
Publicitat

Dotze cites culturals per al cap de setmana

Del Festival Strenes de Girona al Sismògraf d'Olot, passant per l'exposició 'Making Africa' al CCCB i la instal·lació de Bombay Shapphire al MACBA

La primavera porta els primers festivals a cel obert: del concert 'sorpresa' de Love of Lesbian a l'Strenes al festival Sismògraf d'Olot. Però també us oferim propostes per si el sol no acompanya... 

1. Sebastián García Ferro presenta '+45' al Mercat de les Flors

Aquest cap de setmana, el  Mercat de les Flors estrena la nova peça del coreògraf Sebastián García Ferro, ‘+45’, un projecte comunitari amb ballarins professionals i participants d’arreu de Catalunya. La idea de García Ferro és una reivindicació del pas del temps i de la transformació del cos que ha estat creada a partir de tallers de dansa dirigits a homes i dones majors de 45 anys.

2. Love of Lesbian inauguren el Festival Strenes a Girona

El Festival Strenes no ha confirmat el nom del grup que oferirà el concert inaugural, però  Love of Lesbian acaba de publicar el disc ‘El poeta Halley’ i l’organització ha publicat un vídeo promocional en què el meteoròleg Tomàs Molina "informa" que "el cometa Halley s’avançarà 45 anys a la data prevista pel seu pas per la Terra i passarà per Girona el pròxim dissabte 2 d’abril a dos quarts de set de la tarda", i assegura que "el millor indret per a veure’l serà el Pont de Pedra", ja que el concert és al terrat de l’oficina de turisme de Girona.

3. Philip Stanton al Castell de Montjuïc

Aquest cap de setmana, l'artista Philip Stanton decorarà diferents espais del Castell de Montjuïc amb una intervenció artística anomenada 'Les flors de la pau'. El diumenge a la tarda, Stanton i el seu equip elaboraran un mural en què tots els visitants podran participar. Alhora, el Castell obra l'exposició 'Forestier a Montjuïc. El jardí com una obra d'art' amb motiu de la commemoració del centenari de la intervenció del mestre Forestier a Montjuïc.

4. Paco Mir estrena 'Aire' al Teatre Victòria

Aquest diumenge, el Teatre Victòria acull l'estrena del nou espectacle dirigit per Paco Mir, 'Aire', una innovadora proposta per a tots els públics amb tocs de teatre, música, ritme i humor a càrrec de la companyia BOVOJ, formada per cinc intèrprets que s'han format al voltant del món de la comèdia de l'art: Alejandro, Alonso, Gonzalo, Rodrigo i Punch Aragón.

5. Concert de l’Estelada a Vilanova de Bellpuig

Aquest dissabte se celebra la 13a edició del Concert de l'Estelada a Vilanova de Bellpuig, que proposa més de set hores de música en català al pavelló municipal. Els convidats d'enguany són Els Catarres, Aspencat i Animal, triomfadors dels Premis Enderrock 2016 per votació popular, i completa el cartell La Terrasseta de Preixens. Com que la cita coincideix amb el clàssic Barça-Madrid, s'ha habilitat una pantalla gegant per poder seguir el partit abans que comencin els concerts.

6. Gala reivindicativa de la Plataforma Recuperem el Teatre Arnau

La Plataforma Recuperem el Teatre Arnau presenta la gala reivindicativa 'L'Arnau sacseja les plomes' aquest diumenge a la Plaça Raquel Meller, davant la façana del Teatre Arnau. A través d'actuacions infantils, cabaret, un dinar popular i música, la Plataforma vol donar a conèixer de manera lúdica i participativa les propostes de la Plataforma a la ciutadania.

7. Sismògraf d'Olot

La 7a edició del Festival de Dansa d'Olot, el Sismògraf, arriba aquest cap de setmana amb una programació artística de més de 30 espectacles que uneix la dansa amb altres disciplines com la salut, l'educació i la comunitat. L'objectiu de la cita d'enguany és, no només ser l'epicentre de la dansa, sinó convertir-se en un motor que recapti nous públics.

8. 'The Art Room' a la Capella del MACBA

La marca de ginebra Bombay Sapphire porta a Barcelona 'The Art Room', després de l’èxit de públic assolit a la Madrid Fashion Week. L’espai, concebut com “una obra d’art efímer”, proposa una extensa carta de còctels dissenyada per alguns dels bàrmans més prestigiosos de la ciutat i s'instal·larà a la Capella dels Àngels del MACBA aquest cap de setmana.

9. L'exposició 'Making Africa' s'instal·la al CCCB

'Making Africa' presenta l'obra de més de 120 artistes i creadors africans i il·lustra com el disseny promou els canvis econòmics i polítics a través de diverses disciplines: disseny d'objectes i mobiliari, arts gràfiques, il·lustració, moda, arquitectura, urbanisme, art, artesania, cinema, fotografia, a més d'enfocaments digitals i analògics. Després de passar pel Museu Guggenheim de Bilbao, la mostra s'instal·la al CCCB fins el 28 d'agost.

10. 'Video Games Live' a l’Auditori del Fòrum

Aquest divendres, l' Auditori del Fòrum acull 'Video Games Live', una experiència musical i visual que recull les sintonies dels videojocs més populars de tots els temps en un espectacle creat per Tommy Tallarico. Orquestres i cors de tot el món actuen junts sincronitzats amb un muntatge de vídeo, arranjaments de música, llums, percussió electrònica, segments interactius, etc.

11. 'A teatro con Eduardo' al Lliure de Montjuïc

Lluís Pasqual dirigeix 'A teatro con Eduardo' al Teatre Lluire de Montjuïc fins el pròxim 1 de maig. Laura Aubert, Jordi Bosch, Robert González, Oriol Guinart, Teresa Lozano, Ramon Madaula, Francesca Piñón, Albert Ribalta, Marc Rodríguez i Mercè Sampietro protagonitzen un espectacle que inclou la representació de dues obres d'Eduardo De Filippo: el primer acte d''Home i senyor', que il·lustra un assaig d'una companyia de teatre en un hotel; i 'La gran il·lusió', el primer acte de la qual passa en un hotel on els clients esdevenen el públic d'un espectacle de màgia.

12. L'estrena de cinema destacada: 'Hitchcock/Truffaut'

Aquest divendres arriba als cinemes espanyols l'estrena del documental 'Hitchcock/Truffaut', una cinta que dóna veu a l'entrevista amb què el cineasta François Truffaut va reivindicar el "poder" del cinema d'Alfred Hitchcock. A la veu dels dos mestres del cinema, se sumen les declaracions de cineastes com Martin Scorsese, Wes Anderson, David Fincher, Richard Linklater, James Gray, Arnaud Desplechin, Kiyoshi Kurosawa, Olivier Assayas, Peter Bogdanovich o Paul Schrader.

Els llibres que ens fan grans