FESTIVAL ACÚSTICA DE FIGUERES 2011
Cultura 11/06/2011

Deu veus cantaran poemes de Dalí musicats per Pascal Comelade

Marta Salicrú
2 min
Gerard Quintana ahir a Figueres en la presentació de Salvador Dalí canta .

Barcelona.El festival Acústica de Figueres celebra el 10è aniversari amb Salvador Dalí canta , un espectacle en què diferents veus del pop, la cançó i el flamenc canten poemes de Salvador Dalí musicats per Pascal Comelade. Pau Riba, Albert Pla, Gerard Quintana, el grup barceloní Love of Lesbian, Dolo Beltrán del trio Pastora, Kiko Veneno, Martirio, Amaral i Ana Torroja cantaran els versos de Dalí acompanyats de la Bel Canto Orquestra de Comelade el 2 i 3 de setembre a la plaça Gala Dalí, al Teatre-Museu de Figueres. La cantaora Estrella Morente hi interpretarà l' Oda a Dalí, de Federico García Lorca, amic íntim del pintor.

L'espectacle comptarà també amb la participació del músic nord-americà Alice Cooper, col·laborador de Dalí, i de l'exmodel Amanda Lear, musa del pintor surrealista als anys 60. Tots dos protagonitzaran un vídeo en què recitaran versos de l'artista de Figueres. Qui també declamarà en l'acte serà el poeta Enric Casasses, estret col·laborador de Comelade i traductor del francès al català de part de l'obra de Dalí, a qui reivindica com a gran influència. Completarà l'espectacle la ballarina i coreògrafa Sol Picó, que dansarà la icònica veu del pintor surrealista sense música.

La selecció dels intèrprets ha volgut buscar connexions amb el geni de Figueres. Ana Torroja va posar veu a la cançó de Mecano que homenatjava el pintor poc abans que morís, Pau Riba li va dedicar el tema Daliniana flor , Kiko Veneno va néixer a Figueres i en parla a La casa cuartel i Eva Amaral, paisana de Luis Buñuel, cantarà els versos que van ser el punt de partida de la pel·lícula Un chien andalou . Martirio, Albert Pla i Love of Lesbian han estat triats per ser propers al surrealisme.

Els concerts seran en un auditori a l'aire lliure i l'aforament estarà limitat a 600 persones diàries. L'espectacle es va presentar ahir a la nit al Teatre-Museu, i va comptar amb la participació de Gerard Quintana, que ha musicat poetes catalans avantguardistes en els seus discos en solitari.

stats