Cultura 06/08/2013

Detroit es planteja vendre's l'art per sortir de la ruïna

L'oficina d'emergències de la ciutat ha encarregat a Chrisitie's que taxi la col·lecció del Detroit Institute of Arts, que té obres de Caravaggio, Van Gogh, Rodin i Picasso

Ara
1 min
'El pensador', de Rodin, és una de les obres emblemàtiques del DIA de Detroit / ARA

BarcelonaDetroit és la ciutat més gran dels Estats Units que ha fet fallida, i s'està plantejant treure a la venda obres d'art del museu de la ciutat per captar recursos. Segons un article publicat aquest dimarts a 'The New York Times', el president de l'oficina d'emergència de la ciutat, Kevyn Orr, ha encarregat als experts de la casa de subhastes Christie's que posin preu a obres d'artistes com Van Gogh, Caravaggio, Rodin, Picasso i Bernini conservades al Detroit Institute of Art Museum.

Amb tot, Bill Nowling, el portaveu de l'oficina, ha assegurat que la decisió de vendre-les no està presa. Ha assegurat, també, que els experts només examinaran les peces que pertanyen a la ciutat i que poden sortir a la venda sense obstacles perquè que no estan lligades a restriccions dels donants que les van dipositar al museu.

Christie's, segons recull el mateix article, ha cobrat 150.000 euros per l'estudi de les obres i no ha donat detalls de quines peces estan estudiat els seus experts. La taxació estarà finalitzada a mitjans d'octubre.

stats