Detenen l'exagent de Stan Lee i l'acusen d'abús de persones grans i frau

Keya Morgan volia controlar el patrimoni del creador dels superherois de Marvel

Keya Morgan, exagent de negocis de Stan Lee, ha sigut detingut aquest dissabte acusat d’abús de persones grans, frau, robatori i malversació, entre més delictes. Des de principis de maig Morgan tenia una ordre de detenció dels fiscals de Los Angeles, però finalment ha sigut detingut a Arizona.

Mor Stan Lee, el pare del superheroi modern


Segons les autoritats, Morgan volia treure profit del patrimoni d’un dels creadors dels superherois i va tenir una gran influència sobre Lee, tot i que no tenia cap document que l’autoritzés a actuar en nom seu. A més, segons la policia, Morgan es va emportar més de 230.000 euros de les sessions de firmes d’autògrafs que Lee va fer el maig del 2018, uns mesos abans de morir.

Morgan es defensa a Twitter

Morgan serà traslladat els pròxims dies a Los Angeles, on haurà de fer front a un judici. A mitjans de maig l’exagent de Lee va escriure a Twitter: "Sé com pot molestar i perjudicar ser injustament acusat d’una mentida #FakeNews. Vaig ser falsament acusat per dos estafadors d’abusar del meu millor amic i soci Stan Lee. Ara que les mentides han quedat desacreditades, estic en procés de demandar els estafadors".

Stan Lee va crear alguns dels superherois més populars com Spiderman, els Quatre Fantàstics, Patrulla X i Avengers. Va morir el novembre passat als 95 anys, després d’una llarga malaltia. La policia afirma que Morgan presumptament va començar a abusar de Morgan a principis de març del 2018. Aquell mateix any, la filla de Lee va demanar una ordre d’allunyament contra Keya Morgan perquè assegurava que era "un col·leccionista de records que s’havia introduït en la vida de Lee com a ajudant i havia intentat aconseguir la seva fortuna de més de 50 milions de dòlars.

Trucades falses al 911

La policia ja va detenir Morgan l’any passat per trucades falses al número d’emergència 911, en què assegurava que la vida de Lee estava en perill. Morgan volia convèncer el dibuixant que havia d’abandonar casa seva i traslladar-se a un apartament de Beverly Hills. Segons la policia, el seu objectiu era aïllar Lee i controlar-lo totalment.

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF