Arqueologia
Cultura 05/08/2013

Descobreixen una necròpolis infantil de l'alta edat mitjana

S'han localitzat tretze tombes dels segles VIII i IX dC al castell de Sant Isicle

Acn
1 min

Sant Isicle de VidreresLa novena campanya d'excavacions al castell de Sant Iscle de Vidreres (la Selva) ha permès descobrir una necròpolis infantil de l'alta edat mitjana. En total, s'han localitzat fins a 13 tombes, dotze de les quals corresponien a nens d'edats diverses. Els arqueòlegs creuen que formen part del cementiri que hi havia a l'indret a cavall dels segles VIII i IX dC, amb anterioritat a la construcció del castell.

Les excavacions al castell es fan a partir de camps de treball, gestionats pel Grup d'Esplai Vidrerenc. Les coordina l'arqueòleg Joan Llinàs. Aquest any, a més de l'antiga necròpolis, també s'han excavat altres estances del castell, on s'han trobat dues sitges dels segles XIII i XV.

Els treballs arqueològics al castell de Sant Iscle, que es fan cada estiu d'ençà del 2005, van començar l'1 de juliol i acabaran aquest divendres.

Fins ara, d'aquest cementiri només se'n tenia constància pels cinc enterraments descoberts en campanyes anteriors, però aquest estiu s'ha excavat amb més profunditat. El castell de Sant Iscle, que formava part de l'antic vescomtat de Cabrera, es va construir al tombant del segle XI o a principis del XII. Segons s'ha pogut documentar en les diverses intervencions arqueològiques, la seva ocupació es va estendre fins a principis del segle XVI.

stats