Desbloquejat el nomenament de la nova directora d'Es Baluard

El propòsit és convocar una reunió extraordinària aquesta setmana per ratificar la proposta del jurat professional

La comissió executiva d’Es Baluard –formada per un representant del Govern, un del Consell de Mallorca, un de Cort i un del Grup Serra- ha acordat proposar el nomenament de la nova directora pròximament. La comissió avaluadora, que la formen set experts del món de l’art, va triar el nom de la nova directora el passat 3 de juny. No obstant això, el Patronat –presidit pel batle de Palma i del qual formen part tres membres del Govern, tres del Consell, tres de Cort i tres del Grup Serra- dijous passat va decidir ajornar el nomenament argumentant que calia que el jurat aportàs més documentació “per completar l’expedient”, segons va informar Es Baluard.

Ara, segons han confirmat fonts d’Es Baluard a Efe, després d’avaluar el darrer informe que s’havia sol·licitat als membres del jurat, s’ha decidit mantenir la proposta i instar el patronat a la seva ratificació. El propòsit és convocar una reunió extraordinària del patronat aquesta setmana per ratificar la proposta del jurat professional i nomenar, finalment, la nova directora.

El nomenament fora de l’ordre del dia

La comissió avaluadora es va reunir el 3 de juny al museu per entrevistar les tres candidates que tenien la millor puntuació dels 15 avaluats pels seus currículums i projectes per al museu. Entre les qualificacions de les tres finalistes hi havia pocs punts de diferència, i l’entrevista –que comptava un 25% del total de puntuació- va servir per concloure l’avaluació adjudicant els darrers punts.

La puntuació definitiva deixava les dues aspirants millor qualificades també amb una diferència escassa, per la qual cosa els membres de la comissió avaluadora van debatre sobre els mèrits de l’una i de l’altra i van sotmetre el seu dictamen a votació. El resultat d’aquesta votació, que no va alterar la puntuació aconseguida, va ser el que es va recollir a la proposta raonada que el jurat va elevar a la comissió executiva perquè la traslladàs al patronat.

No obstant això, el patronat va sol·licitar una argumentació més detallada de l’elecció de la directora proposada per completar la informació que es plantejaria a la reunió del 6 de juny, duta a terme pel patronat. Va ser llavors quan el nomenament es va retirar de l’ordre del dia per manca de documentació. La direcció del museu va reclamar un nou informe en el qual els membres de la comissió avaluadora informassin amb més precisió de la puntuació obtinguda per tots els candidats que havien arribat a la fase d’entrevistes.

Concurs desert

El concurs que es va llançar el novembre passat va quedar desert perquè cap dels aspirants no complia els requisits exigits per les bases de la convocatòria. Davant aquesta situació, el jurat va decidir suprimir l’exigència de títols de català i anglès en la nova convocatòria del concurs. A canvi, els coneixements dels idiomes s’avaluaria amb una entrevista.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF