EXPOSICIÓ
Cultura 21/06/2013

David Bonet es deixa enlluernar a la Fundació Barceló

David Bonet ha desenvolupat Incadescència durant el temps que el deixa lliure la feina com a especialista en la reproducció fotogràfica d'obres d'art per a la seva catalogació i com a director de fotografia

Cristina Ros
2 min

Palma."Sempre m'he considerat un il·luminador. La càmera, si no il·lumines, no filmes. Així que som un il·luminador perquè he tret totes i cadascuna de les imatges de la meva vida il·luminant", afirma el fotògraf David Bonet (Palma 1971). Precisament, a la il·luminació dedica la seva primera exposició individual a Palma, la qual es pot visitar a la seu de la Fundació Barceló fins al 20 de juliol. Incadescència , que és el títol d'aquest projecte, és, en certa manera, un homenatge a les bombetes elèctriques, una forma d'il·luminació en vies de desaparèixer. "Volia posar en relació la incandescència primigènia amb el descobriment del foc. Així que la sèrie que forma aquesta exposició convida a entrar en una mena de túnel iniciàtic en el qual es poden descobrir formes molt interessants en els filaments de les bombetes", comenta el fotògraf. Al voltant de quaranta fotografies, en formats molt grans o molt petits, en color i en blanc i negre, a més d'una projecció, ofereixen un recorregut que va des de les imatges més concretes fins a formes pures, gairebé abstraccions.

"M'he deixat il·luminar per les bombetes elèctriques", assegura Bonet mentre recorre la mostra al carrer de Sant Jaume de Palma. "Són fotografies emotives, perquè les he treballades des de l'emotivitat. Al marge que m'he enlluernat, en el mig any llarg durant el qual he treballat aquesta sèrie, he tingut el sentiment que estava davant una llum que desapareix. I ja està bé que predominin llums més sostenibles, però no he pogut deixar de pensar que perdem la llum artificial més simple i també la més humana".

David Bonet ha desenvolupat Incadescència durant el temps que el deixa lliure la feina com a especialista en la reproducció fotogràfica d'obres d'art per a la seva catalogació i com a director de fotografia. En aquest sentit, L'obra d'un gegant , dirigit per Antoni Mir, un dels seus projectes més recents sobre els margers, va ser guardonat el 2012 a Berlín com a millor documental de promoció del turisme.

stats