Star Wars 35 anys
Cultura 17/05/2012

Darth Lucas: el costat fosc del creador de 'Star Wars'

Xavi Serra
1 min
Darth Lucas: el costat fosc del creador de 'Star Wars'

De sant a dimoni. D'heroi a malvat. La trajectòria de George Lucas als ulls de molts aficionats de Star Wars és similar a la del gran personatge de la saga, Darth Vader. El viatge cap al costat fosc de Lucas va començar amb la reestrena de la trilogia original als cinemes als 90. Els canvis que es van introduir a la saga van sublevar els fans, que li van girar l'esquena.

El centre de la polèmica era una seqüència del primer film en què Han Solo matava un mercenari. Lucas va modificar la seqüència perquè el contrabandista no disparés primer i així no se'l considerés un assassí. Amb l'edició en BluRay de la saga es va repetir la història amb nous exemples. Ara com ara, Lucas té segrestada la versió original de la primera trilogia.

L'arribada de la nova trilogia no va millorar la imatge de Lucas entre els fans més acèrrims de la saga. El to infantil de les pel·lícules i la presència de Jar Jar Bins van ser els arguments més habituals per desterrar Lucas del panteó dels herois. El film The people vs. George Lucas és un bon document d'aquesta relació d'amor i odi.

stats