CINEMA

Tota una vida dedicada a la recerca de l'autenticitat d'un Dalí

El documental 'La Llave Dalí' narra la lluita de Tomeu l'amo per demostrar que un quadre que va trobar en un antiquari és obra del reconegut artista català 

Aquest divendres a les 19 h, en el marc del 5th Evolution Mallorca Film Festival, dins de la secció 'Art & Cinema', tindrà lloc a Es Baluard la presentació de la pel·lícula documental ' La Llave Dalí' ('The Key to Dalí'), la història d'un descobriment, del realitzador mallorquí David Fernández.

'La Llave Dalí' explica la lluita apassionant del científic i artista mallorquí Tomeu l'amo per demostrar que un quadre que va comprar en un antiquari l’any 1989 és obra de Salvador Dalí. Durant la recerca, Tomeu descobrirà el codi secret que l'artista va afirmar que havia utilitzat en moltes de les seves obres. Aquesta troballa aporta un nou significat a l'obra del pintor.

El documental està dirigit per David Fernández i produït per Mallorca Vídeo, en coproducció amb IB3 Televisió. Té el suport de l 'Institut d'Estudis Baleàrics i la Fundació Abertis, i la distribució internacional de la firma austríaca Autlook Filmsales.

La projecció tindrà lloc a la sala Aljub del museu Es Baluard de Palma a les 19 h. Posteriorment es farà un petit col·loqui moderat per la directora del festival, Sandra Seeling, amb la presència del protagonista i del director del documental.

L'estrena als cinemes serà el pròxim 26 de gener a la Sala Augusta de Ciutat.

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF