LITERATURA
Cultura 17/06/2013

Un llibre recull el "sincer" epistolari entre Dalí i Lorca

Segons Víctor Fernández, responsable de l'edició de 'Querido Salvador, querido Lorquito', les cartes deixen entreveure "un joc de seducció"

Acn
1 min
Víctor Fernández

BarcelonaL'editorial Elba publica 'Querido Salvador, querido Lorquito', un epistolari "sincer" entre el pintor Salvador Dalí i el poeta Federico García Lorca entre els anys 1925 i 1936 i altres cartes entre el poeta i la germana i el pare de Dalí. "Querido Lorquito: Estoy seguro que nos divertirá que nos viéramos de nuevo, ¿quieres?", és l'inici d'una de les últimes cartes que el pintor va enviar a Lorca, amb el qual va mantenir una gran amistat. El responsable de l'edició del llibre, Víctor Fernández, assenyala que "hi ha un joc de seducció en les cartes i no hi ha cap moment en què els dos abaixin la guàrdia".

Víctor Fernández ha explicat que, a banda, han afegit "algun document desconegut, com la carta de Dalí en què parla a Lorca de l''Ulisses' de James Joyce o una altra de Lorca a Dalí que s'inclou en l'àlbum de retalls del pare de Dalí". A més, l'obra es completa amb un dibuix pràcticament inèdit que el mateix Dalí va anomenar 'Lorca-Dalí'.

stats