Música

El Festival de Pedralbes reforça la marca internacional

La sisena edició de la cita inclou Elvis Costello, Jeff Beck, The Jacksons i Salvador Sobral

Proclamar-se “el festival de Barcelona” és regalar-se massa, sobretot en uns mesos, juny i juliol, en què la ciutat acull esdeveniments com el Primavera Sound, el Sónar i el Cruïlla. Tanmateix, el Festival Jardins de Pedralbes sí que ha consolidat una fórmula que l’any passat va aplegar més de 50.000 espectadors. Es tracta de portar a Barcelona el model dels festivals d’estiu empordanesos. És a dir, estrelles (més d’ahir que d’avui) en un entorn luxós. Tant és així que d’altres fins i tot han reproduït el model a Madrid, les anomenades Noches del Botánico, amb les quals Pedralbes comparteix dates i uns quants artistes. Així passa en la sisena edició del festival barceloní, que se celebrarà del 6 de juny al 15 de juliol. Elvis Costello, Jeff Beck, Simple Minds, Angus & Julia Stone i Miguel Poveda faran doblet als dos festivals.

Any rere any, la promotora Concert Studio, que també organitza el Festival del Mil·lenni, ha intentat reforçar la marca del de Pedralbes programant gairebé una trentena de concerts, més de la meitat dels quals són artistes i grups internacionals. Amb alguns hi ha establerta una relació de fidelitat, com Tom Jones, que aquest any hi actuarà per tercera vegada. També hi repeteixen el guitarrista nord-americà George Benson, el grup escocès Simple Minds, els australians Angus & Julia Stone, la cantant anglesa Jessie J, el músic de Sarajevo Goran Bregovic i el tenor Josep Carreras, que aquest any protagonitzarà el concert inaugural juntament amb la soprano Ainhoa Arteta.

En el capítol internacional, i a més de la presència d’Elvis Costello, destaquen els concerts del soulman texà Leon Bridges, la llegenda del blues rock britànic Jeff Beck, el grup d’ indie folk de Seattle Fleet Foxes, la fadista portuguesa Mariza, les cantants britàniques Katie Melua i Emeli Sandé i el brasiler Seu Jorge, que l’any passat va passar pel Primavera Sound per homenatjar David Bowie adaptant cançons del Duc Blanc a la bossa nova, tal com havia fet a la banda sonora de la pel·lícula The life aquatic with Steve Zissou (2004), de Wes Anderson. També passaran per Pedralbes el portuguès Salvador Sobral, guanyador del Festival d’Eurovisió del 2017 i que actualment es recupera d’un trasplantament de cor, i The Jacksons, és a dir, els quatre germans de Michael Jackson (Jermaine, Jackie, Tito i Marlon) que conformaven la formació original del grup ara fa cinquanta anys. Precisament el de The Jacksons serà un dels sis concerts del festival en què una part de l’aforament serà per a espectadors drets. “Serà un aforament mixt, amb una part de l’espai sense cadires perquè la gent pugui ballar”, explica el director del festival, Martín Pérez. Aquests sis concerts podran encabir 3.000 persones en comptes de 2.000.

Miguel Ríos simfònic

La programació es completa amb la nit d’estrelles de Broadway, dos concerts encara per confirmar (entre els quals el de cloenda) i les actuacions d’artistes catalans com Andrea Motis & Joan Chamorro i Miguel Poveda, i espanyols com Pastora Soler, Niña Pastori, la ballarina Sara Baras i Miguel Ríos, que portarà a Barcelona l’espectacle simfònic amb què està de gira. Tot plegat en un festival que repeteix el pressupost de l’any passat (3,4 milions d’euros) i que té com a patrocinadors principals el Banc Sabadell i Cervezas Alhambra. Pel que fa a les entrades, que es posaran a la venda dilluns, Pérez assegura que el 80% costaran menys de 68 euros.

que

EDICIÓ PAPER 13/01/2019

Consultar aquesta edició en PDF