PATRIMONI

Cort reobre Can Balaguer

L’objectiu del consitori és que el Casal es converteixi en un dels eixos del futur Museu d’Història de la Ciutat

Cort reobre Can Balaguer / ISMAEL VELÁZQUEZ

Aquest divendres s'ha fet la inauguració del Casal Balaguer que es reobre després que l'any 2009 fou tancat. De moment Cort ha obert les portes del pati del Casal i de la planta baixa a on s'hi ha instal·lat una exposició dels orígens, història, rehabilitació i futur del Casal Balaguer.

A la presentació s'hi ha notat l'absència de representants de MÉS a l'Ajuntament de Palma, a la mateixa hora, Francina Armengol en Consell de Govern anunciava l'acceptació de la renúncia de la Consellera de Cultura Ruth Mateu. Així, ha estat el batle de Palma José Hila i el regidor de Cultura Llorenç Carrió qui han encapçalat la comitiva de la presentació.

Obertura progressiva

"Feim una obertura progressiva perquè els ciutadans i les ciutadanes de Palma puguin començar a conèixer Can Balaguer", ha assegurat el batle de Palma, José Hila. "Volem que Can Balaguer mostri el ric patrimoni artístic que allotjaven els casals i que sigui un museu que mostri les arts decoratives", en paraules de Carrió.

De moment encara no està acabada la planta noble que estarà museïtzada, a l'espera de l'arribada dels mobles que hi queden, la mostra explica el projecte de museu d'aquesta planta de Can Balaguer, que permetrà explicar la història de les cases senyorials dels segles XVIII, XIX i principis del XX.

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF