Cort farà públics els guanyadors dels premis Ciutat de Palma dia 20 de gener

Arran de les noves restriccions, s'ha hagut d'ajornar la gala dels premis, que s'ha programat per a dia 27 de maig al castell de Bellver

Les noves restriccions del Govern imposen certs canvis en el calendari cultural de Ciutat. Una de les cites que s’han hagut d’ajornar és la gala dels premis Ciutat de Palma, que sempre s’emmarcava en el programa de festes de Sant Sebastià; finalment es farà dia 27 de maig al castell de Bellver. No obstant això, Cort farà públics els guanyadors dels premis dia 20 de gener.

Els Ciutat de Palma premien la producció literària, les arts visuals, el còmic, la música, les arts escèniques, l’audiovisual i la investigació. Enguany, a més, hi haurà dues noves categories: periodisme i patrimoni gastronòmic.

Rècord de participació als premis Ciutat de Palma 2020

Com ja va informar el mes d'octubre de 2020 l'Ajuntament de Palma, aquesta edició dels premis ha  registrat una participació massiva i s'ha convertit en la més concorreguda de la història d’aquests guardons. 

La deliberació sobre les obres no ha estat lliure de polèmica. L'artista  Susy Gómez va anunciar la seva dimissió com a jurat del premi d'arts visuals. Ho va fer a través d'una publicació al seu compte d'Instagram. L'artista va dir que no havia estat una qüestió de discrepància, "sinó de praxi". Va prendre la decisió de dimitir quan la resta dels integrants del jurat va decidir no donar el premi a l'artista Alícia Framis, que havia estat la més votada pels membres del mateix jurat. Segons el que s'ha sabut, el jurat volia donar visibilitat a algú més jove i no a Framis, que ja té trajectòria. No obstant, això no era un criteri establert. 

EDICIÓ PAPER 23/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF