Cort presenta l'edició de les obres guanyadores dels premis Ciutat de Palma 2019 de novel·la i poesia

Es tracta de la novel·la 'Tània i els vius', de Joan Pons Bover, i el poemari 'Estimar Nick Kamen', de Raquel Casas Agustí

L'Ajuntament de Palma ha presentat aquest dilluns l'edició de les obres guanyadores dels premis Ciutat de Palma 2019 de novel·la i poesia. Joan Pons Bover va recollir el passat gener el premi Llorenç Villalonga de novel·la per l'obra Tània i els vius, i Raquel Casas Agustí guanyà el Joan Alcover de Poesia amb el poemari Estimar Nick Kamen.

"Els premis Ciutat de Palma han d'estar connectats amb l'excel·lència i les creacions culturals de primer ordre. Estam davant d'uns guardons molt importants que han guanyat escriptors de referència de la nostra literatura com Llorenç Villalonga, Maria Antònia Oliver i Jaume Pons Alorda", ha dit durant l'acte de presentació el tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera.

Tània i els vius és una novel·la sobre els secrets, sobre tot allò que és viu en la intimitat mentre ens esforçam per transmetre una imatge ben diferent. "Els secrets que ens defineixen tant o més que la vida compartida en societat", ha explicat Pons. L'obra està feta de tot allò que passa quan els personatges tanquen la porta de casa seva, de les coses que amaguen, dels impulsos que no poden controlar.

Per la seva banda, Estimar Nick Kamen és un recull de 30 poemes llargs centrats en l'adolescència. L'amor, representat en la imatge idealitzada del cantant Nick Kamen, és contínuament present en una mena de diàleg imaginari, apassionant i unidireccional amb l'artista. També apareix la mort, el dolor, la por a tot allò a què s'enfronta una adolescent. "Tots aquests elements estan contínuament travessats per un punt de vista força irònic i per lletres de cançons dels anys 80 i 90. També de l'actualitat que fa de fil conductor i de resposta als mil dubtes adolescents", ha destacat Casas.

Els Ciutat de Palma reten homenatge al Terreno, un barri que "ha de tenir present per tenir futur"

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF