Cort adjudica a l'empresa Mitra la restauració de l'escultura d'Oppenheim

El pressupost per reparar l'obra, que està en un estat de degradació important, és de 17.000 euros 

Cort ha adjudicat aquest dimarts a l'empresa Mitra les obres per rehabilitar l'escultura 'Device to Root out Evil' de Denis Oppenheim per un cost de 17.000 euros (IVA inclòs), aproximadament. Aquesta ha estat l'única empresa que ha presentat una proposta i Cort ha assegurat que "en qüestió de setmanes" començarà la rehabilitació de l'obra.

A final de març, l'Ajuntament va obrir el termini perquè es presentessin les propostes per a la restauració, que va finalitzar el 30 d'abril. L'escultura està situada a la porta de Santa Catalina i va ser adquirida pel Consistori l'any 1999. Actualment, es troba en un estat de degradació important: hi ha adhesius i pintades i ha perdut algunes peces metàl·liques. Amb una partida econòmica de 20.000 euros anuals per mantenir i restaurar les diferents escultures de la ciutat, Cort espera poder fer “alguna intervenció més”.

“Els darrers anys de la legislatura anterior no hi va haver partida per a la conservació d'escultures i, durant aquesta legislatura, s'han duit a terme moltes restauracions”, ha expressat el regidor de Cultura, Llorenç Carrió. Algunes han estat 'Antoni Maura', de Mariano Benviure; 'Banda d'una cara en el triedre', d'Enrique Salamanca; 'Palma', de Josep Llambias; 'Ramon Llull', d'Horacio Eguía; 'Cinc camins', de Richard Long; 'Història', de Manolo Paz; 'L'illa dels nostres pares', de Josep Canyelles i 'Far', de Josep Sirvent.

Carrió reconeix que encara algunes es troben en un estat “lamentable”, i assegura que les institucions hi “estan fent feina” però que encara se n'ha de fer més quant a “l'educació i prevenció” d'actes vandàlics que afectin el patrimoni de la ciutat.

EDICIÓ PAPER 12/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF