El CookingFilms de Menorca uneix xefs i cineastes a l'illa

Al festival, hi assistiran les actrius Olivia Delcan i Iziar Castro, i l'actor Lluís Marquès

L'OFF Festival, continuació del Festival Internacional de Cine de Menorca, uneix professionals de l'audiovisual i de la gastronomia en cinc dies en què cuina i cinema es donaran la mà. L'OFF inclou les jornades professionals i el CookingFilms, que arriba a la cinquena edició amb el producte local amb més protagonisme que mai. Així, xefs menorquins elaboraran menús que aniran en consonància amb la projecció d'una pel·lícula. 

Com que la jornada de dijous s'ha hagut de posposar i està pendent d'una nova data, el festival començarà el divendres 11 amb una sessió que presentaran l'actriu menorquina Ruth Llopis i la reconeguda Itziar Castro a la sala Multifuncional del Mercadal. S'hi projectarà C ́est la vie, una
comèdia de ficció al voltant dels banquets de boda. Joan Bagur, del restaurant Rels, oferirà un sopar degustació relacionat amb la pel·lícula.

L'endemà hi haurà tres sessions en tres restaurants diferents. L'hotel Port Mahón acollirà la pel·lícula Un viaje a Italia mentre se servirà un sopar que porta per títol Un passieg per Menorca. Al restaurant Ca Na Marga es projectarà el documental Tegui,  un asunto de familia, sobre un restaurant argentí especialista en carn que celebra 10 anys. Ca na Marga oferirà el menú especial Es Foc. El mateix dia hi haurà un taller de la xef Ada Parellada, del restaurant Semproniana, sobre com reaprofitar els aliments.

Diumenge tindrà lloc una masterclass a càrrec de Pere Monje, del restaurant Via Veneto (Barcelona). Aquesta serà una sessió per tractar el paper de la dona en el desenvolupament de la posició de mestra de sala en un restaurant i també hi participaran Noelia Zardoya (Pan y Vino, Sant Lluís), Mònica Cortassa (Sa Llagosta, Fornells), Toni Tarragó (Es Tast de na Sílvia, Ciutadella), Sara Sanchís (Bar a Vins, Maó) i el crític gastronòmic Borja Matosses.

El mateix dia presentaran la sessió cinematogràfica l'actor Lluís Marquès i l'actriu Olivia Delcan. Es projectaran dos documentals. D'una banda, The Remixers, estrenat al Festival de Màlaga, un episodi de la sèrie gastronòmica sobre el País Basc. El propietari del restaurant, Airtor Arregui, i el productor presentaran la cinta. La segona projecció és la d' El sentido del cacao, premiat a Màlaga, sobre els germans Roca. En acabar serà el torn del xef Felip Llufriu, del restaurant MON, que oferirà un sopar relacionat amb la pel·lícula.

Jornades professionals

Les jornades professionals seran el divendres 11 a l'hotel Port Mahón. La trobada es dividirà en dues sessions: la primera serà una reunió entre festivals de cine de les Balears amb la intenció de crear sinergies i col·laboracions; i la segona serà una trobada entre distribuïdores i cineastes per parlar sobre les noves normes de distribució.

Els festivals que hi participen són l’Evolution Mallorca International Film Festival; el Festival Internacional de Cinema Independent d'Eivissa, IBIZACINEFEST; el Mecal Balears; el Festival de Cinema a Eivissa, IBINICE; i el CONOFEST International (Short). També hi assistirà la Mallorca Film
Commission i l'Associació de Dones Cineastes i de Mitjans Audiovisuals, CIMA Balears.

A l'horabaixa, hi haurà ponents com Miguel Salvat, responsable del contingut original de HBO Europe a Espanya; Millán Vázquez, soci fundador i director general d'Agència Audiovisual Freak, SL i els portals Feelmakers.com (VoD) i Uptofest.com; i Víctor Berlín, gestor cultural i desenvolupador de programes cinematogràfics per a La Casa Encendida i el Matadero de Madrid, entre altres.

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF