El Consell paga 1,8 milions per l'edifici del Sindicat de Felanitx

Aquest dimarts s'ha signat l'operació d'expropiació amb el propietari i l'acta d'ocupació

L'edifici del Sindicat de Felanitx ja és una propietat pública. Tal com va avançar l'ARA Balears, aquest dimarts el fins ara titular de l'immoble, Pau Ripoll, i el president en funcions del Consell, Miquel Ensenyat, varen signar l'operació d'expropiació per 1,8 milions d'euros. En paral·lel, el batle, Jaume Monserrat, s'ha afegit a la signatura d'ocupació.

Aquest és la primera passa per reconvertir el Sindicat en un centre internacional de belles arts, segons Ensenyat, en el qual es vol donar un gran protagonisme al pintor Miquel Barceló. El Consell té previst redactar un pla d'usos i convocar un concurs d'idees per emprendre la reforma.

El Consell expropiarà el Sindicat de Felanitx per 1,8 milions

El vitivinicultor Pau Ripoll ha lamentat que se li impedís reobrir l'activitat del celler en el seu moment, quan ara fa 27 anys que adquirí l'immoble en una subhasta, i posteriorment el Consell inicià l'expedient per declarar-lo Bé d'Interès Cultural (BIC). Després s'ha queixat que la passivitat del Consell en resoldre'n l'ús provocàs l'estat de degradació en què es troba l'edifici més simbòlic del municipi. No obstant això, ha agraït la dedicació del president del Consell a donar una empenta definitiva a la resolució de l'expedient.

El batle, Montserrat, s'ha congratulat que el Sindicat passi a ser propietat pública i ha recordat que ara vindran les actuacions importants, per a les quals ha compromès el màxim suport de l'Ajuntament. A curt termini, està previst iniciar una neteja interior i exterior del vell celler i també obres de consolidació de l'edifici.

EDICIÓ PAPER 18/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF