MUSEUS

El Consell crea la Xarxa Mallorca Literària

Responsables de la Fundació Robert Graves, de la Casa Museu Joan Alcover i de la Institució Mn. Antoni M. Alcover s'han reunit per encetar línies de col·laboració dins del nou projecte

El Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca es proposa per a aquest 2017 l'objectiu de fer una passa més en la creació d'una xarxa d'equipaments especialitzats en patrimoni literari, la Xarxa Mallorca Literària.

Amb aquesta intenció, el conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, juntament amb el director insular de Cultura, Rafel M. Creus, i la directora gerent de les cases museu, Carme Castells, ha mantingut aquest dilluns una trobada amb els responsables dels centres dedicats a escriptors il·lustres de Mallorca com són William Graves, president de la Fundació Robert Graves de Deià (Ca n'Alluny); Jaume Mateu, com a responsable de Can Alcover, a Palma, i Llúcia Serra, representant de la Institució Mossèn  Antoni M. Alcover de Manacor.

Canvi de nom

L'impuls d'aquesta Xarxa Mallorca Literària coincideix amb un altre canvi per a la Fundació Casa Museu del Consell de Mallorca, que barata de nom i a partir d'ara passarà a dir-se Fundació Mallorca Literària. Aquesta nova denominació neix amb l'esperit de posar èmfasi en la dimensió d'aquesta entitat com a referent en la salvaguarda i la divulgació del patrimoni literari de Mallorca, una tasca que ja fa anys que desenvolupa, a més de la gestió de les cases museu Llorenç Villalonga, Pare Ginard i Blai Bonet a Binissalem, Sant Joan i Santanyí.

La Fundació Mallorca Literària és l'encarregada de coordinar aquest nou projecte de Xarxa Mallorca Literària, que ha de vincular els centres gestionats pel Consell de Mallorca (Casa Llorenç Villalonga; Casa Pare Ginard i el futur Centre de Poesia Contemporània. Casa Blai Bonet) amb altres equipaments homòlegs dependents d'altres institucions.

La Xarxa Mallorca Literària pretén impulsar projectes conjunts amb els espais culturals adherits –exposicions itinerants, projectes de divulgació– a fi d'organitzar i mantenir viva una agenda d'activitats especialitzada en patrimoni literari. En una segona fase, la Xarxa es proposa aglutinar la incorporació d'altres membres com són arxius literaris, programes d'estudi i dinamització, i també  altres institucions i entitats col·laboradores.

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF