El Consell convoca la tercera edició del premi Mallorca de fotografia

El guardó, dotat amb 7.000 euros, permetrà la difusió de l'obra, amb l'organització i la producció d'una exposició i un catàleg

La vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca, Bel Busquets, ha anunciat que dissabte es publicaran en el BOIB les bases de la convocatòria del premi Mallorca de fotografia 2020. La consellera ha recordat que és la tercera edició d'aquesta categoria. "Feim una passa més en el camí de la consolidació d'aquesta categoria", ha dit.

Busquets ha explicat que part del premi és econòmic, dotat amb 7.000 euros, i una altra part és de difusió de l'obra, amb l'organització i la producció d'una exposició i un catàleg. La consellera ha expressat el desig "que aquest reconeixement sigui un estímul a la creació artística en matèria de fotografia contemporània".

De la mateixa manera, Busquets ha explicat que en aquesta "nova normalitat hem fet tot el possible per mantenir la programació cultural i el suport a totes les baules de la cadena de producció en totes les disciplines", i ha explicat que el premi es veu poc afectat per aquesta qüestió, "només que els tràmits per presentar-s'hi són pràcticament telemàtics, un avanç cap a la digitalització de l'Administració també", ha destacat la consellera.

Les bases preveuen que qualsevol persona física pot prendre part d'aquesta convocatòria. El termini per presentar-hi les candidatures és de trenta dies naturals comptadors a partir de l'endemà de la publicació de la convocatòria en el BOIB.

El jurat, format enguany per Maria Josep Mulet Gutiérrez, especialista en fotografia tant històrica com contemporània; Xavier Fiol Arbós Reus Méndez, galerista i creador de Palma Foto, i Fernando Gómez de la Cuesta, crític i comissari independent d'art contemporani, es reunirà per triar, per unanimitat, el projecte guanyador. El veredicte s'ha de fer públic abans del 31 de desembre, ha informat el Consell.

Enguany, segons ha explicat el cap de la unitat de l'Arxiu del So i de la Imatge, Francesc Bonnín, s'ha fixat un sistema de puntuació que preveu que un projecte pugui tenir una puntuació màxima de 100 punts. Es valoraran la solidesa i el caràcter innovador del projecte, la qualitat tècnica i conceptual, l'estètica i la proposta formal, la inserció i projecció del projecte en el discurs de la fotografia contemporània, i el currículum i trajectòria de l'autor, entre altres conceptes.

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF