El Consell promou la candidatura de la Menorca Talaiòtica mitjançant contes infantils

Els tres contes es titulen 'Els primers menorquins', 'El constructor de talaiots' i 'L'estatueta màgica', i corresponen a un període diferent de la prehistòria de Menorca

El departament de Cultura del Consell Insular de Menorca impulsa la divulgació de la Menorca Talaiòtica a través de l'edició de tres contes infantils ambientats en la prehistòria de l'illa. La iniciativa forma part de les actuacions per promoure aquesta etapa, en el marc de la candidatura a Patrimoni Mundial per la Unesco. L'acció va dirigida a infants de 6 a 9 anys i en la introducció dels llibres s'insisteix a traslladar un clar missatge: respecte al patrimoni arqueològic.

Els tres contes es titulen 'Els primers menorquins', 'El constructor de talaiots' i 'L'estatueta màgica'. Cada un d'ells correspon a un període diferent de la prehistòria de Menorca. Així, els contes detallaran l'època dels primers pobladors, l'etapa talaiòtica inicial i l'etapa final talaiòtica. El nexe d'unió dels tres contes és una arqueòloga que reconstrueix les històries a través de les seves trobades. En cada conte apareixen un seguit d'objectes arqueològics, marcats amb un nom. Al final de cada exemplar hi ha una fitxa amb una fotografia de l'objecte real i dades bàsiques com la cronologia i la ubicació a l'exposició permanent del Museu de Menorca.

Les autores dels textos són Noelia Martínez i Maria Jesús Cloquells. Les il·lustracions són obra de Joan Puig i el disseny és a càrrec d'Ivan Canet. Els llibres s'han editat en català, castellà i anglès. Estan a la venda per 8 euros al Museu de Menorca i en els jaciments arqueològics on hi ha punt d'informació. També es podran adquirir a les llibreries de l'illa. A més del Consell Insular, la Conselleria de Cultura del Govern balear col·labora en la iniciativa.

EDICIÓ PAPER 17/02/2019

Consultar aquesta edició en PDF